Max Verstappen kaže da je znao da će doći i dan kada će prestati njegov nevjerojatan pobjednički niz koji je trajao deset utrka, ali da je u potpunosti ‘u redu s tim’ i da moraju biti savršeni ako se žele vratiti pobjedničkim navikama.

Verstappen u subotu nije uspio proći u Q3 nakon što se cijeloga vikenda mučio s ponašanjem svoga Red Bulla RB19 na neravnim ulicama Singapura, a u utrci je startao na hard gumama, kao i momčadski kolega Perez.

Rani sigurnosni automobil nije im išao na ruku jer nisu mogli tako rano prijeći na medium ili soft, a drugi sigurnosni automobil izašao je nekoliko krugova nakon što su Red Bullovi vozači bili u boksu.

Bez obzira na to, Verstappen se uspio probiti do petoga mjesta, samo 0.264 s iza Leclerca koji je startao treći.

“Znao sam da će ovaj dan doći, tako da je za mene apsolutno u redu”, rekao je Nizozemac novinarima na kraju utrke.

“Da bismo nastavili pobjeđivati, sve mora biti savršeno.”

“Svi uvijek govore: ‘Oh, vidi ih kako su dominantni, vidi kako je to lako, ali nije lako. Puno je detalja koje uvijek trebaš ispraviti, a očito je da ovaj vikend nekoliko stvari nismo ispravili.”

“Mislim da je sve išlo protiv nas u utrci sa sigurnosnim automobilom, bio je to vjerojatno najgori mogući scenarij. S današnjom strategijom bilo je jako važno ne pogriješiti, inače ste u zaostatku i ne pobjeđujete.”

“Stvarno mislim da bih se borio s vozačima na vrhu, da su sigurnosni automobili radili malo više u našu korist, jer je zadnja dionica bila sasvim pristojna, mogao sam se zabaviti dok sam sustizao. No ipak, nismo imali sreće tijekom utrke jer su sva sigurnosna vozila išla protiv nas.”

“Mislim da smo učinili najbolje što smo mogli. Imali smo dobar tempo i samo smo bili nesretni s trenutkom izlaska sigurnosnog automobila. Da nije bilo toga, stvarno mislim da bismo bili na dobrom mjestu za borbu ispred.”

“Jasno je da smo dosta naučili od danas, a možda i iz onoga što smo pogriješili jučer.”

Upitan zna li momčad zašto se tako mučila cijeli vikend, odgovorio je: “Ne mogu ulaziti u detalje. Problem je što tek sljedeće godine, kada se vratimo, možemo pokazati jesmo li bolji ili ne.”

“Normalno je naš bolid uvijek bolji u utrci i mislim da ste to mogli vidjeti danas u utrci, posebno na srednjem dijelu prema kraju, mislim da smo imali dobru brzinu.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Perezu prijeti prekid ugovora s Red Bullom zbog posebne klauzule

Sergio Perez mogao bi napustiti Red Bull još ovoga ljeta ukoliko su točne informacije o kl…