2023-Miami-GP-Verstappen-Red-Bull-special-fan-livery-Qualifying-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Max Verstappen razočaran je svojom pogreškom u posljednjem dijelu kvalifikacija zbog koje nije postavio vrijeme u prvom krugu, a drugu priliku, kao ni ostali, nije dobio zbog sudara Charlesa Leclerca.

Verstappen je bio najbrži cijeloga vikenda, uključujući i najbrža vremena u Q1 i Q2, a njegovo Q2 vrijeme 1:26.814 bilo bi mu dovoljno za pole position budući da je Perez u Q3 odvozio 1:26.841.

Ali za razliku od Pereza, Verstappen je u prvom krugu pogriješio i na kraju ostao bez vremena, kao i Bottas koji prvi krug nije ni vozio zbog manjka novih setova soft guma.

“Početni problem danas je počeo sa mnom, vozio sam bolid do krajnjih granica i napravio sam pogrešku,” rekao je Verstappen.

“Morao sam prekinuti krug i onda se uzdati u malo sreće da neće biti crvene zastave.”

“To je bolno i uznemirujuće, bili smo jako brzi cijeli vikend, moj najbrži krug u Q2 bio bi dovoljno brz za pole što mislim da govori da imamo dovoljno brz bolid.”

“Naravno, ulazim svaki vikend pokušavajući pobijediti, ali startati kao deveti nije optimalna pozicija. Moj bi minimalni cilj u utrci trebao biti drugo mjesto.”

“Sutra će sigurno biti teško, ali ja sam sebi to učinio teškim.”

Verstappen je opisao kako je došlo do pogreške koja mu je upropastila prvi Q3 krug.

“Bio sam malo izvan idealne linije u zavojima šest do sedam, osjetio sam malo podupravljanja, i jednostavno nisam mogao vratiti se na liniju. Pa sam prekinuo svoj krug.”

Nakon pogreške, Verstappen nije pokušao odvoziti još jedan krug na istom setu guma, što bi mu vjerojatno donijelo barem drugo mjesto na startu, a na kraju će startati tek deveti budući da nije zabilježio vrijeme u Q3.

“Mogli smo, da, mogli smo izaći i malo ranije”, dodao je.

“Ali na kraju dana ja sam pogriješio. Naravno, ne planiramo kvalifikacije tako da ja pogriješim.”

“Onda, naravno, kažete, ‘U redu, idemo malo ranije, da bismo mogli imati čistu stazu.’ I dalje sam bio prilično ispred nekoliko bolida. Ali onda također ne predviđate da će se jedan automobil odmah razbiti. To je ulična staza, takve se stvari događaju.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton za 40 milijuna funti prelazi u Ferrari 2024.?

Britanski tabloidi raspisali su se da će Lewis Hamilton potpisati ugovor s Ferrarijem za i…