2023-Miami-GP-Verstappen-Red-Bull-special-fan-livery-Qualifying-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Max Verstappen razočaran je svojom pogreškom u posljednjem dijelu kvalifikacija zbog koje nije postavio vrijeme u prvom krugu, a drugu priliku, kao ni ostali, nije dobio zbog sudara Charlesa Leclerca.

Verstappen je bio najbrži cijeloga vikenda, uključujući i najbrža vremena u Q1 i Q2, a njegovo Q2 vrijeme 1:26.814 bilo bi mu dovoljno za pole position budući da je Perez u Q3 odvozio 1:26.841.

Ali za razliku od Pereza, Verstappen je u prvom krugu pogriješio i na kraju ostao bez vremena, kao i Bottas koji prvi krug nije ni vozio zbog manjka novih setova soft guma.

“Početni problem danas je počeo sa mnom, vozio sam bolid do krajnjih granica i napravio sam pogrešku,” rekao je Verstappen.

“Morao sam prekinuti krug i onda se uzdati u malo sreće da neće biti crvene zastave.”

“To je bolno i uznemirujuće, bili smo jako brzi cijeli vikend, moj najbrži krug u Q2 bio bi dovoljno brz za pole što mislim da govori da imamo dovoljno brz bolid.”

“Naravno, ulazim svaki vikend pokušavajući pobijediti, ali startati kao deveti nije optimalna pozicija. Moj bi minimalni cilj u utrci trebao biti drugo mjesto.”

“Sutra će sigurno biti teško, ali ja sam sebi to učinio teškim.”

Verstappen je opisao kako je došlo do pogreške koja mu je upropastila prvi Q3 krug.

“Bio sam malo izvan idealne linije u zavojima šest do sedam, osjetio sam malo podupravljanja, i jednostavno nisam mogao vratiti se na liniju. Pa sam prekinuo svoj krug.”

Nakon pogreške, Verstappen nije pokušao odvoziti još jedan krug na istom setu guma, što bi mu vjerojatno donijelo barem drugo mjesto na startu, a na kraju će startati tek deveti budući da nije zabilježio vrijeme u Q3.

“Mogli smo, da, mogli smo izaći i malo ranije”, dodao je.

“Ali na kraju dana ja sam pogriješio. Naravno, ne planiramo kvalifikacije tako da ja pogriješim.”

“Onda, naravno, kažete, ‘U redu, idemo malo ranije, da bismo mogli imati čistu stazu.’ I dalje sam bio prilično ispred nekoliko bolida. Ali onda također ne predviđate da će se jedan automobil odmah razbiti. To je ulična staza, takve se stvari događaju.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Red Bull vjeruje da bi Verstappen pobijedio i u McLarenu i Mercedesu

Red Bullov dugogodišnji motorsport savjetnik Helmut Marko vjeruje da bi Max Verstappen pob…