Max Verstappen zadovoljan je što je ovoga vikenda bliže Mercedesu nego prije dva tjedna u Rusiji, ali je i pomalo razočaran jer je propustio pole position nakon što je bio najbrži nakon prvih pokušaja u posljednjem dijelu kvalifikacija.

Red Bull je još na trećem treningu izgledao vrlo konkurentno, a Verstappen je to potvrdio najbržim vremenom u prvom dijelu kvalifikacija i drugim najbržim vremenom u drugom dijelu u kojem je bio samo 0.07 s sporiji od najbržega Hamiltona.

Iako je bio prvi nakon prvih Q3 pokušaja, Verstappen se nije uspio poboljšati u drugom krugu dok su i Bottas i Hamilton uspjeli popraviti svoja vremena i osigurati još jedan prvi startni red za Mercedes ove sezone i 11. pole position na 11 održanih utrka.

“Da, bile su to zanimljive kvalifikacije,” rekao je Verstappen koji se još nije utrkivao na Nurburgringu u Formuli 1, za razliku od Bottasa i Hamiltona.

“Naravno, zbog propuštanja cijeloga jučerašnjeg dana bilo je jako puno posla cijeli dan.”

“Općenito, bile su to dobre kvalifikacije, ali kad je bilo zaista važno počeo sam malo previše podupravljati. A kad je hladno i kad podupravljate, ljuštite prednje gume i to me stajalo nešto vremena po krugu.”

“Ali općenito mislim da se približavamo Mercedesu, što je jako pozitivno.”

“Na neki način sam malo razočaran. Očekivao sam malo više, ali što je tu je. Općenito, mislim da i dalje mogu biti sretan.”

“Ne volim podupravljanje, ali na ovoj stazi, u ovako hladnim uvjetima, to nam nije išlo na ruku.”

“U početku je bilo u redu, ali na kraju je postalo nešto gore.”

“Kad podupravljate, ne možete prenijeti toliko brzine u sredini zavoja. Morate malo više ići na V-putanju i gubite nešto vremena. Ali i dalje su to bile dobre kvalifikacije jer smo bili tako blizu njima.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…