Max Verstappen odabrao je najmanje soft guma za VN Velike Britanije na Silverstoneu na kojem će Pirelli prvi puta ove sezone donijeti hard gume, a Nico Hulkenberg jedini je odabrao samo jedan set medium guma.

Pirelli će na Silverstone donijeti hard, medium i soft gume, a većina vozača birala je pretežno najmekšu soft komponentu s obzirom na tvrdoću preostale dvije komponente.

Hard gume vozači su birali po jedan ili dva seta, medium od jednoga do četiri seta, a soft od sedam do deset setova. Verstappen je odabrao sedam setova softa, četiri seta mediuma i dva seta harda dok su ostali vozači velike trojke Mercedes, Ferrari, Red Bull birali vrlo slične gume.

Renault i Toro Rosso odabrali su najviše setova softa, po deset setova po vozaču, a različit odabir guma prisutan je među vozačima Mercedesa, Red Bulla, Williamsa i Renaulta.

Po jedan set harda i mediuma mora se čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti) dok se jedan set softa mora čuvati za Q3 (u slučaju neprolaska u Q3 smije se koristiti u utrci).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton vjeruje u Vettela – ‘On je poput teniskog velikana’

Lewis Hamilton još je jednom stao u obranu četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vett…