2023-Bahrain-GP-Verstappen-and-Perez-after-qualifying-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Max Verstappen kaže da je pozitivno iznenađen jer je osvojio pole position zbog problema koje je imao na slobodnim treninzima, a Sergio Perez smatra da je Charles Leclerc mogao do pole positiona da je odlučio voziti još jedan krug.

Verstappen i Perez ponovili su uspjeh iz posljednjih kvalifikacija prošle sezone i zauzeli prvi startni red za Red Bull, ali Ferrari nije bio daleko s Leclercom i Sainzom u drugom startom redu.

“Bilo je nezgodno ući u vikend pogotovo u odnosu na testiranja,” rekao je Verstappen koji je osvojio 21. pole position u F1 karijeri.

“Na testiranju sam se osjećao odlično, a onda sam na prvom treningu imao drukčiji osjećaj. Ne znamo zašto je toliko drukčije.”

“Zapravo sam pozitivno iznenađen što sam na pole positionu nakon problema koje sam imao na treninzima.”

“Ima stvari na kojima moramo raditi. Ono što smo pripremili za kvalifikacije je bio najbolji kompromis i sretan sam što sam na pole positionu.”

“No, i dalje nisam sretan kao što sam bio na testiranjima. Ima još stvari na kojima moramo raditi.”

“Balans za utrku je drukčiji nego za kvalifikacije. No to je normalno dobro, ali balans za jedan brzi krug bilo je teško pronaći.”

Perez je dodao da je pomalo razočaravajuće izgubiti pole position za tako mali vremenski period, ali da je svejedno zadovoljan svojim bolidom uoči prve utrke sezone.

“Kad izgubiš pole position za jednu desetinku ne možeš biti zadovoljan, ali tako je kako je,” rekao je Perez.

“Veselimo se sutrašnjoj utrci. Imamo dobar bolid, napravili smo dosta kompromisa kako bi bolid bio jak u utrci. Nadamo se da će se to isplatiti.”

Na pitanje hoće li moći napasti Maxa sutra i krenuti po pobjedu Perez nije htio dati konkretan odgovor.

“Vidjet ćemo sutra. Napravili smo mnoge simulacije. U nekima izgledamo snažni u nekima ne toliko,” rekao je.

“Mislim da smo tek danas vidjeli koliko je tko jak. Iznenađenje je Ferrari. Da je Charles pokušao voziti još jednom mislim da bi bio u igri za pole position.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Marko istaknuo koji je Red Bullov najveći problem

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko kaže da se njihov bolid najviše muči preko ru…