Max Verstappen pozvan je kod sudaca zbog mogućega kršenja međunarodnoga sportskog kodeksa nakon što je dirao stražnje krilo na bolidu Lewisa Hamiltona nakon kvalifikacija za VN Brazila.

Hamilton je odvozio uvjerljivo najbrže vrijeme u kvalifikacijama na Interlagosu, ali je suočen s mogućom diskvalifikacijom nakon što je FIA-in tehnički delegat Jo Bauer ustanovio da je vertikalni razmak između elemenata stražnjega krila dok je DRS aktiviran veći od 85 mm.

Saslušanje je odgođeno za danas jer se čeka na dokaz koji prije nije mogao biti dostupan, a u međuvremenu je pod istragom završio i Verstappen koji je nakon završetka kvalifikacija provjeravao stražnje krilo na Hamiltonovom Mercedesu.

FIA je objavila da je Verstappen pozvao na saslušanje kod sudaca u 09:30 po lokalnom vremenu (13:30 po srednjeeuropskom) zbog navodnoga kršenja članka 2.5.1 FIA-inoga međunarodnog sportskog kodeksa.

Taj članak kaže da u uvjetima Parc Fermea, koji nastupaju kad bolidi izađu na stazu u kvalifikacijama, nitko ne smije provjeravati, dorađivati ili popravljati bolide osim ako to dopuste FIA-ini službenici.

Na društvenim mrežama pojavio se i video koji pokazuje da je Verstappen provjeravao Hamiltonovo stražnje krilo nakon kvalifikacija.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…