Max Verstappen priznaje da je kazna od pet sekundi koju je dobio za guranje Charlesa Leclerca van staze u prvom zavoju prvoga kruga zaslužena, a što se tiče incidenta s Georgeom Russellom vjeruje da ga Britanac nije vidio.

Verstappen je imao težu utrku nego inače ove sezone nakon borbe s Leclercom koji je imao šansu za pobjedu, ali trenutak izlaska sigurnosnoga automobila nije mu išao na ruku te je poništio njegovu prednost s dužom prvom dionicom.

Red Bull je bio na putu prema dvostrukoj pobjedi nakon što su i Verstappen i Perez uspjeli prestići Leclerca koji je bio na pet krugova starijim gumama, ali Leclerc je u posljednjem krugu prestigao Pereza i završio drugi.

“Obojica smo dosta kasno zakočili kako bismo obranili poziciju,” rekao je Verstappen o incidentu s Leclercom u prvom krugu.

“Ali ja sam bio malo više unutra. Čim ovdje izađete izvan idealne putanje, vrlo je nisko prianjanje. I to se dogodilo. Zakočio sam i nije bilo prianjanja.”

“Nisam namjeravao izgurati Charlesa sa staze, ali nisam mogao usporiti i samo sam nastavio kliziti na četiri kotača.”

“Tada sam i ja bio pun adrenalina i bio sam nezadovoljan odlukom. Ali kad se osvrnem na to, to je vjerojatno bio pravi izbor.”

Upitan o incidentu s Russellom, Verstappen je bio jednako iskren i vjeruje da ga Britanac nije vidio.

“Nije to učinio namjerno”, rekao je.

“Mislim da jednostavno nije očekivao da ću ga proći u tom zavoju.”

“Takav je bio osjećaj, lansirao sam napad s unutarnje strane, a on je samo skrenuo kao da nema nikoga. Dakle, pretpostavljam da me nije vidio.”

Verstappen se osvrnuo i na dobro utrkivanje u Las Vegasu za što su, prema njegovom mišljenju, zaslužne i dobro pozicionirane DRS zone.

“Mogli ste jasno vidjeti da je DRS ovdje bio vrlo moćan,” rekao je.

“Dakle, čak i kada biste preuzeli vodstvo, ako bi tip iza ostao u DRS-u, i dalje bi imao priliku uzvratiti vam, što mislim da je stvorilo dosta dobrih utrka ovdje danas. Tako da je definitivno bilo jako zabavno.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Leclerc dobio novoga trkaćeg inženjera nakon razlaza s Marcosom

Charles Leclerc od iduće utrke prvenstva u Imoli dobiva novoga trkaćeg inženjera nakon što…