Max Verstappen vjeruje da aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton nije pod dovoljnim pritiskom tijekom cijele sezone i da zato gotovo uopće ne griješi, a iako priznaje da je dobar smatra da ‘nije Bog’.

Hamilton je prošle godine na uvjerljiv način osvojio šesti naslov svjetskoga prvaka iako se u drugom dijelu sezone morao nositi s izazovima sve bržih vozača Ferrarija i Verstappena u Red Bullu, ali Mercedesov nepogrešiv start u prvom dijelu sezone s osam Hamiltonovih pobjeda u prvih 12 utrka donio mu je veliku bodovnu prednost.

Drugi puta u svojoj F1 karijeri Hamilton je osvajao bodove na svim utrkama sezone, a u posljednje tri godine samo je jednom ostao bez bodova, na VN Austrije 2018. zbog tehničkog problema.

Verstappen, koji je jedan od glavnih Hamiltonovih izazivača uoči nove F1 sezone 2020., vjeruje da se Hamiltona mora češće staviti pod pritisak kako bi više griješio što nije bio slučaj prošlih nekoliko sezona.

“Možemo ih barem dovesti pod pritisak i onda će mu biti puno teže,” komentirao je Verstappen potencijalnu borbu za naslov prvaka 2020.

“Ako nikad niste pod pritiskom, onda uvijek možete voziti na 97 ili 98% i nikad nećete pogriješiti ili ćete imati jedan loš vikend od 21 ili 22 utrke.”

“Čak i ako startamo unutar dvije desetinke zaostatka, možemo ih dovesti pod pritisak.”

“I naravno, htio bih da odmah startamo do njih [po pitanju brzine] jer onda je pritisak zaista tu.”

2019 Abu Dhabi GP Verstappen Hamilton Leclerc on the podium drinking Photo Red Bull

Verstappen priznaje da je Hamilton jedan od najboljih vozača, ali kaže da nije Bog.

“Lewis je jako dobar, definitivno je jedan od najboljih, ali nije Bog,” rekao je Verstappen.

“Možda je Bog s njim, ali nije Bog.”

“Mislim da smo već prošle godine bili dobri, posebno u prijelaznoj godini kakvu smo imali [promjena dobavljača motora], bilo je jako obećavajuće.”

“Zaista želimo biti izazov za Mercedes i mislim da to možemo učiniti. Naravno da moramo pričekati testiranja, ali jako se veselim, svi smo napaljeni.”

“Svi smo jako motivirani, posebno nakon završetka prošle godine kada smo bili jako konkurentni. Znamo gdje moramo raditi, ali to ne možete riješiti za dva ili tri vikenda.”

“Moramo biti jaki od prve utrke, moramo biti tu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams će s olakšanim FW43B napokon moći koristiti balast

Williams je dovoljno olakšao novi F1 bolid za 2021. kako bi mogao koristiti balast kojim ć…