Max Verstappen je nakon svoga jedinog zaustavljanja u boksu vozio s krivom mapom okretnog momenta što mu je otežalo vozne karakteristike, ali ni on ni momčad nisu ju mogli promijeniti bez ponovnog zaustavljanja.

Verstappen je s trećega startnog mjesta nakon incidenta s Bottasom u boksu bio drugi, ali s pet sekundi kazne pa je za pobjedu ili drugo mjesto morao prestići Hamiltona i eventualno izgraditi prednost kako bi pobijedio.

Verstappen je bio na izdržljivijim hard gumama, ali unatoč pokušaju napada u posljednjim krugovima nije uspio prestići vodećeg čovjeka prvenstva te je završio drugi što se nakon kazne pretvorilo u četvrto mjesto iza Vettela i Bottasa.

Kad je Verstappen ušao u boks momčad mu je, prema uobičajenoj proceduri, naredila da motor prebaci u ‘Torque 12’ mapu i da ju vrati na ‘Torque 6’ kad bude izlazio.

Ali zbog incidenta s Bottasom Verstappen je zaboravio vratiti mapu motora na postavke okretnog momenta broj šest.

Hamilton leads Verstappen Monaco GP F1 2019 Photo Daimler XPB

“Sranje, nisam vratio okretni moment,” komentirao je Verstappen na radio kad je izašao iz boksa.

Zbog ovoga propusta Verstappen je ostatak utrke (više od 60 krugova) morao voziti s krivim postavkama okretnog momenta zbog čega je motor agresivnije isporučivao svoj moment.

“Kad sam se vratio na stazu zaglavili smo s tim postavkama jer više nismo išli u boks,” rekao je Verstappen.

“Obično bih vratio postavke motora, ali zbog dodira, gledanja u retrovizor i zbog činjenice da je i momčad bila malo šokirana…i oni su provjeravali je li bolid oštećen.”

“U normalnoj situaciji me podsjete da vratim postavke, ali to je moj posao i trebao sam to napraviti. Zaboravio sam zbog svih tih scenarija.”

Max Verstappen Red Bull RB15 Monaco GP F1 2019 Photo Red Bull

Verstappenu je momčad na radio rekla da ne mogu ništa učiniti po tom pitanju i da se pazi jer će isporuka momenta biti ‘prilično agresivna’.

Zbog krivih postavki, Verstappenu je na pritisak papučice gasa kasnila isporuka momenta koji je onda isporučen naglo, što mu je otežalo vožnju.

“Imao sam veliko kašnjenje prvih nekoliko krugova, ne mogu reći točno koliko, ali prilično puno postotaka kad sam stisnuo gas.”

“Nisam imao ništa i onda sam imao navalu snage.”

“Nije bilo lijepo za voziti, ali uspio sam se nositi s tim problemom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…