Max Verstappen siguran je da mediji nakon VN Francuske neće biti kritični prema Sebastianu Vettelu kao što su bili prema njemu nakon serije incidenata ove sezone, a sugestije o promjeni pristupa zbog takvih incidenata smatra glupima.

Verstappen je u Francuskoj završio drugi što mu je drugo uzastopno postolje nakon trećega mjesta u Kanadi, a Vettel je u prvom zavoju udario Bottasa i obojicu ih poslao na začelje poretka zbog čega je kasnije dobio kaznu od pet sekundi.

Nizozemac se nakon brojnih incidenata ove godine našao na udaru kritika, a čak su mu i šefovi u Red Bullu savjetovali promjenu pristupa utrkivanju.

Ali Verstappen smatra da se pristup ne može tek tako promijeniti dok se u vezi Vettelova incidenta našalio da bi novinari možda i njemu trebali savjetovati tako nešto.

“Idući put kad vidite Seba možda biste mu trebali reći da promijeni svoj stil jer iskreno to nije prihvatljivo,” rekao je Verstappen.

“To su meni govorili na početku sezone pa mislim da bi trebali i njemu. I naravno, Seb ne bi trebao učiniti ništa, samo nastaviti voziti, naučiti iz ovoga i nastaviti.”

“To je moj savjet svima u ovoj prostoriji.”

Verstappen French GP F1 2018 post race podium Red Bull RB14 Photo Red Bull

Verstappen je kasnije za Sky Sports F1 pojasnio što je htio reći vezano uz novinarske sugestije o promjeni pristupa.

“Svi smo mi ljudi. Nadam se da ga novinari u Austriji neće pitati hoće li promijeniti pristup jer sam to čuo na toliko utrka i zaista me živcira,” rekao je Max.

“To je zaista, zaista glupo. Neću se suzdržavati jer zaista tako osjećam.”

“Morate naučiti iz svojih pogrešaka, ali ne možete promijeniti pristup, možete ga fino podesiti, ali ‘promijeniti svoj stil’ i takve stvari, to su gluposti.”

Prema Vettelu  ‘neće biti tako oštri’

Verstappen je dodao i da smatra da mediji neće biti tako oštri u slučaju Vettelova incidenta s Bottasom nego što su to bili kad je riječ o njemu i njegovim incidentima.

“Pogreške se događaju, događaju se i najboljima od nas, kao što ste danas vidjeli. Jednostavno me ljuti jer sigurno da prema njemu neće biti tako loši kao prema meni.”

“Cijelo vrijeme mi dolaze i govore da bih trebao promijeniti svoj pristup i slične glupe komentare.”

“Ali nisam ništa promijenio i sad sve ide kako treba.”

“Na kraju se oni nikad neće zadnji smijati jer ja znam što radim. Jednostavno je iritantno.”

Verstappen se drugim uzastopnim postoljem približio petoplasiranom Raikkonenu na 15 bodova zaostatka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen najbrži na drugom treningu u Štajerskoj

Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Štajerske na…