Sebastian Vettel kaže da se u novoj momčadi i dalje muči sa stvarima zbog kojih se ne može usredočiti na vožnju i smatra da je jako važno da ih što prije riješe kako bi postali konkurentni.

Vettel je imao razočaravajući prvi vikend sezone u novoj momčadi Aston Martina koji je započeo ispadanjem u Q1, a suci su ga kaznili startom s posljednjega mjesta zbog nepoštivanja žutih zastava i dodijelili mu tri kaznena boda.

Utrka je za Vettela bila još gora jer je završio tek 15. nakon sudara s Oconom za koji je dobio 10 sekundi kazne i još dva kaznena boda, a momčadski kolega Stroll uspio je osvojiti tek jedan bod za deseto mjesto.

“To vjerojatno nije bio vikend koji smo očekivali, ali puno je stvari koje smo naučili u utrci i koje moramo riješiti,” rekao je Vettel.

“Vidjet ćemo koliko ćemo ih brzo moći riješiti, ali u bolidu se ne osjećam kao kod kuće.”

“Puno je stvari s kojima se borim i zbog kojih se ne mogu usredotočiti na vožnju. Moramo ih riješiti i pokušati popraviti.”

Vettel smatra da momčad nije ni blizu svojih 100% mogućnosti, a situaciju im je otežala i promjena pravila koja je više pogodila bolide s niskim nagibom podnice – Mercedes i Aston Martin. Ironično, Racing Point je na takav koncept prešao tek prošle godine kada su odlučili kopirati Mercedes.

Photo: Aston Martin

“Rekao bih da smo na manje od pola [potencijala] jer se događa puno stvari koje nam prekidaju ritam i otežavaju stjecanje osjećaja za bolid i osjećaja za ono što mi treba kako bih ga vozio brzo tako da imamo puno posla.”

“Očito je da se moram prilagoditi načinu na koji bolid želi biti vožen, ali postoje i puno drugih stvari koje pridonose nekonzistentnosti i koje ne pomažu.”

“Nadam se da ih možemo jako brzo popraviti.”

Bez obzira na probleme, Vettel je optimističan da momčad može imati dobru sezonu unatoč katastrofalnom prvom vikendu.

“Osjećam se zaista dobro. Naravno, žao mi je zbog tako lošega vikenda jer znam koliko smo se pripremali uoči početka sezone,” rekao je.

“S druge strane, odavde možemo ići samo naprijed. Kao što sam rekao, naučili smo puno stvari i puno je posla ispred nas, ali moramo ići korak po korak.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Red Bull ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008.’

Max Verstappen smatra da njegova momčad ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008. kada je …