Sebastian Vettel ponovno će moći koristiti motor koji je koristio na VN Singapura gdje je odustao već u prvom krugu nakon sudara s Maxom Verstappenom i momčadskim kolegom Raikkonenom.

Vettel je preživio inicijalni kontakt u teško oštećenom bolidu i poveo u prvom zavoju utrke, ali ubrzo je odustao zbog velikih oštećenja, uključujući oštećenje na lijevoj bočnoj strani bolida gdje se nalaze hladnjaci.

Ferrari je nakon detaljnog pregleda motora utvrdio da će Vettel ponovno moći koristiti motor iz Singapura, što je izuzetno važno jer Nijemac do kraja sezone smije koristiti još samo jedan motor i nijedan novi turbo punjač ukoliko želi izbjeći potencijalne kazne.

Vettel će tako motor iz Singapura moći koristiti ili na slobodnim treninzima ili na nekoj od utrka, ali ključan motor Ferrari bi trebao uvesti na idućoj utrci u Maleziji gdje bi trebali uvesti posljednju, četvrtu specifikaciju ovogodišnjeg motora.

Vettel i Raikkonen dosad su koristili po tri primjerka svakoga od elemenata pogonske jedinice osim turbo punjača kojih su koristili po četiri, što je najveći dopušteni broj prije nego vozači dobiju kaznu od 10 mjesta.

Spomenimo još jednom i da je od VN Italije na snazi novo pravilo o maksimalnoj dopuštenoj količini ulja koju motor smije trošiti na 100 km – od Monze je ta granica 0.9 l/100 km, a svi motori uvedeni prije VN Italije smiju trošiti 1.2 l/100 km.

Mercedes je posljednju, četvrtu specifikaciju uveo utrku prije Monze, u Belgiji, pa tako i dalje smiju trošiti 1.2 l/100 km. Ulje se koristi u posebnim načinima rada motora kako bi se kratkotrajno izvukla dodatna snaga.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen na pole positionu za VN Brazila, Vettel u prvom startnom redu

Max Verstappen osvojio je drugi pole position ove sezone pobijedivši Sebastiana Vettela u …