Sebastian Vettel žali što zbog problema s gumama nije imao dovoljno samopouzdanja da ubrza tempo i pokuša ugroziti Daniela Ricciarda koji je imao smanjenu snagu motora, ali priznaje da je Australac za vrijeme utrke cijelo vrijeme imao odgovor na sve situacije.

Ricciardo je u potpunosti dominirao vikendom u Monaku nakon što je bio najbrži na sva tri slobodna treninga, u sva tri dijela kvalifikacija, a u utrci je slavio vodeći u svim krugovima unatoč problemima s motorom.

Australcu je još u prvoj polovici utrke pala snaga motora zbog kvara na MGU-K što je uzrokovalo dodatni stres na stražnje kočnice kojima inače pomaže MGU-K koji u generatorskom načinu rada usporava bolid.

Vettel je startao i završio drugi bez prave šanse da ugrozi Ricciarda koji je uspio izaći na kraj sa svim problemima i pobijediti u Monaku, što mu je sedma pobjeda u F1 karijeri, prva s pole positiona.

“Mislim da smo imali brzinu za pobjedu, ali bila je to zahtjevna utrka,” rekao je Vettel.

“Mislim da je Daniel cijelo vrijeme imao odgovor na sve. U prvoj dionici mogao sam ga prilično lako pratiti, ali onda je krenuo pritiskati kad je Lewis ušao u boks.”

“Tu je bio nešto jači i nisam ga mogao pratiti. Gume su mi se trošile prilično brzo.”

“U idućoj dionici bilo je prilično slično. Mislim da je imao problem s MGU-K sredinom utrke. Pretkraj sam i ja ponovno pritisnuo, ali na ponovnom startu nisam imao dovoljno samopouzdanja u gume i izgubio sam puno vremena.”

“Bilo bi lijepo da sam mogao pritiskati ga do kraja utrke.”

Ricciardo brži od Vettela ‘unatoč svim problemima’

Vettel kaže da je bio upućen u Ricciardove probleme s MGU-K, ali da ga unatoč pritisku nije uspio ozbiljnije ugroziti čak ni s DRS-om jer je bio jednostavno brži.

“Vidio sam problem i rekli su mi na radio. Tada sam počeo pritiskati, ali čim bi mu se približio mučio bih se ostati tako blizu i nikad ne bih došao dovoljno blizu, posebno na izlasku iz tunela, uvijek sam bio predaleko.”

“Imao sam DRS nekoliko puta, ali ova staza vam otežava pretjecanja što je bonus ako ste vozač ispred. Ali sa svim problemima koje je imao, on je i dalje bio brži od nas.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…