Sebastian Vettel vjeruje da će druge utrke na istoj stazi donijeti manje razmake među momčadima i veću razinu savršenstva budući da će svi naučiti iz prethodno održanih utrka.

Zbog pandemije koronavirusa Formula 1 ove će godine održati dvostruke utrke na pojedinim stazama, a zasad su potvrđene dvostruke utrke u Austriji i Velikoj Britaniji.

Iako je postojao strah da će druga utrka, samo tjedan dana nakon prve utrke na istoj stazi, donijeti puno manje uzbuđenja, na kraju nisu donešene drastične mjere koje bi to trebale spriječiti poput obrnutih startnih poredaka ili druge konfiguracije staze na stazama na kojima je to moguće.

Ali za drugu utrku na Silverstoneu, koja će nositi ime po 70. obljetnici Formule 1, vozači će na raspolaganju imati stupanj mekše Pirellijeve gume što bi barem donekle trebalo unijeti dozu neizvjesnosti.

Vettel smatra da će vozači i momčadi naučiti iz grešaka na prvoj utrci i da će na drugoj utrci biti još bliže savršenstvu.

“Nemam iskustva u vraćanju na istu stazu samo tjedan dana nakon utrke i onda voziti drugu utrku,” rekao je Vettel koji ove godine vozi posljednju sezonu u Ferrariju.

“Ali u Formuli 1 sam prilično dugo.”

“Pretpostavljam da će razina savršenstva biti još viša u drugom vikendu, a razina pogrešaka bit će još manja.”

“Moći ćemo pogledati prvu utrku, raspraviti o strategiji i onda kad dobijemo drugu šansu samo sedam dana kasnije vidjet ćemo kako ćemo se nositi s tim izazovom.”

Prve utrke ove sezone sigurno će se voziti s publikom dok za kasnije utrke postoji mogućnost i održavanja s gledateljima.

“Nikad nisam vozio utrku bez publike, ne mogu ni zamisliti kako će to biti,” rekao je Vettel.

“Mislim da je dobro da se krećemo utrkivati, ali naravno da bih radije vozio s publikom da mogu birati.”

TRENUTNI F1 KALENDAR 2020.

1. Austrija 05.07.
2. Stirija 12.07.
3. Mađarska 19.07.
4. Velika Britanija 02.08.
5. Formula 1 70. obljetnica 09.08.
6. Španjolska 16.08.
7. Belgija 30.08.
8. Italija 06.09.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…