Vettel i Coulthard nastupaju na Race of Champions 2019.

Abu Dhabi F1 2012 podium Raikkonen Alonso Vettel led by Coulthard Photo Red Bull

Sebastian Vettel i David Coulthard prvi su vozači koji su potvrdili svoj nastup na idućem izdanju utrke Race of Champions koja će se održati početkom iduće godine u Meksiku.

Utrka će se održati 19. i 20. siječnja 2019. na posebno izgrađenoj stazi u stadionskom dijelu Foro Sol postojeće F1 staze u Meksiku.

Meksiko će tako postati prva latinoamerička zemlja koja će biti domaćin Race of Champions, a svoje sudjelovanje prvi su potvrdili četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel i pobjednik 13 F1 utrka i viceprvak iz 2001. David Coulthard.

Vettel je osvojio Kup nacija za Njemačku s Michaelom Schumacherom šest puta uzastopno od 2007. do 2012., a isto je natjecanje osvojio i 2017. kada se natjecao sam zbog ozljede svoga kolege Pascala Wehrleina. Individualno natjecanje osvojio je 2015. u Londonu.

“Oduševljen sam što se vraćam na Race of Champions, što je redovni dio moga trkaćeg života otkako sam stigao u Formulu 1,” rekao je Vettel koji je u Meksiku ispao iz borbe za naslov prvaka.

“Svi vozači koji sudjeluju se zaljube u ovaj događaj. To je zato što nas podsjeća zašto smo se počeli utrkivati – čisto natjecanje u istim automobilima.”

Coulthard je osvojio individualno natjecanje 2014. i 2017. i našalio se kako mu je čudno što je i dalje tako konkurentan protiv mlađih i talentiranijih vozača.

“Zašto sam i dalje tako uspješan na Race of Champions protiv toliko mlađih i talentiranijih vozača i dalje je misterija koja traje,” našalio se David.

“Ali to je priroda sustava na izbacivanje. Siguran sam da će me zakon prosjeka uskoro sustići, ali dok se to ne dogodi nastavit ću se utrkivati i djeci pokazati kako se to radi.”

coulthard roc 2018

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel se nada da će Mercedesu dosaditi pobjeđivati

Sebastian Vettel smatra da Ferrari mora raditi bolje, a ne više ukoliko želi dostići uspje…