Sebastian Vettel i Charles Leclerc vjeruju da će ih serija poboljšanja na Ferrarijevom F1 bolidu koja su pripremljena za brzu stazu u Bakuu vratiti u borbu za pole positione i pobjede ukoliko se pokažu učinkovitima kao što su bili u njihovim simulacijama.

Ferrari je jedino u Bahrainu bio najbrži gdje je Leclerc bio na putu prema pobjedi prije kvara na kontrolnoj elektronici, ali na prvoj i trećoj utrci nisu bili konkurencija Mercedesu koji je ostvario tri dvostruke pobjede na prve tri utrke.

Zbog sjajne brzine na ravnom koju je Ferrari pokazao na drugoj i trećoj utrci mnogi ih smatraju favoritima uoči Bakua, a tehnički direktor Mattia Binotto najavio je poboljšanja za SF90 koja nisu samo specifična za Baku, što je potvrdio i Vettel.

Ferrari SF90 bargeboards Baku F1 2019 thursday Photo AMuS

“Ako općenito poboljšate bolid to će vam pomoći ovdje, ali i na svim drugim mjestima,” rekao je Vettel koji je 2018. osvojio pole position na ulicama Bakua.

“To je ideja. Cilj je učiniti bolid bržim tako da je to prilično jasno, bez obzira gdje idemo.”

“Nadam se da ćemo na stazi pronaći iste rezultate koje smo pronašli u zračnom tunelu, nadam se da će se brojke podudarati i da ćemo vidjeti koliki skok možemo napraviti.”

“Imamo vrlo jak paket i siguran sam da ako ga uspijemo posložiti da ćemo to moći i pokazati i ostalima priuštiti jako teške trenutke.”

Leclerc – ‘Nadam se da ćemo biti ispred’

Ferrari SF90 front wing Baku F1 2019 thursday Photo AMuS

Leclerc vjeruje da će nakon uvođenja novih poboljšanja Ferrari biti u mogućnosti boriti se za pobjedu u Bakuu koja bi im ionako trebala odgovarati više od Kine gdje ih je Mercedes porazio zahvaljujući bržem bolidu kroz zavoje.

“Bili smo prilično blizu pa se nadam da ćemo sad biti ispred,” rekao je.

“Općenito, ne mislim da naš paket ima neku veliku slabost.”

“Ključno će biti pronaći dobre postavke i onda nastaviti opći razvoj bolida.”

Leclerc i Vettel nakon tri utrke imaju po jedno postolje i dijeli ih samo jedan bod dok se Hamilton nalazi 31 bod ispred Vettela i 32 ispred Leclerca.

Ferrari SF90 floor diffuser Baku F1 2019 thursday Photo AMuS

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas najbrži na posljednjem danu, Verstappen drugi

Valtteri Bottas srušio je najbolje vrijeme koje je jutros držao Daniel Ricciardo i Mercede…