Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Charles Leclerc zadovoljni su što su u Mađarskoj prvi puta ušli u posljednji dio kvalifikacija s oba bolida i poboljšali svoje performanse u odnosu na sve ostale momčadi osim Mercedesa i vjeruju da će u utrci biti još konkurentniji.

Nakon razočaravajuće prve dvije utrke sezone za Ferrari u Austriji, koje su kulminirale sudarom njihovih vozača u prvom krugu druge utrke, Mađarska je trebala biti staza koja će više odgovarati njihovom bolidu kojega muči brzina na pravcu, što je potpuna suprotnost njegovom prethodniku.

Hungaroring se nakon treninga i kvalifikacija pokazao kao staza koja zaista više odgovara Ferrariju iako su i oni, kao i sve ostale momčadi, šokirani zaostatkom za Mercedesom dok u odnosu na ostale imaju manji zaostatak.

Ferrarijevi vozači plasirali su se u Q3 i prve krugove odvozili na korištenim soft gumama iz Q2 – Vettel je odvozio 1:15.281, a Leclerc 1:15.575. U drugim pokušajima na novim gumama Vettel je odvozio 1:14.774 dok je Leclerc bio 0.043 s sporiji.

“Mislim da smo bili puno bolji nego prošli vikend, prvi puta imamo oba bolida u Q3,” rekao je Vettel.

“Zato znamo da nam Austrija nije odgovarala, gubili smo puno vremena na pravcima, a ovdje ima puno više zavoja gdje to možemo nadoknaditi.”

“Bolid se činio bolje uravnotežen pa smo puno bliže suparnicima oko sebe poput Racing Pointa, Red Bulla, čak i McLarena, što je pozitivno.”

2020 Hungarian GP Vettel leads Leclerc Ferrari soft Pirelli Q Photo Ferrari

“Moramo se pobrinuti da tako i nastavimo, a sad je jedino važno da se dobro pripremimo za utrku. Startamo na softu, ljudi ispred nas [Mercedes i Racing Point] su na mediumu, a iza nas su opet na softu pa nas u utrci čeka puno posla.”

Leclerc se slaže da je Ferrari napredovao u odnosu na Austriju jer Mađarska ima manje pravaca.

“Peto i šesto mjesto puno su bolji rezultat i mislim da je naša brzina u utrci nešto bolja nego u kvalifikacijama,” rekao je Leclerc.

“Nadamo se da ćemo sutra osvojiti dobre bodove za momčad.”

“Staza nema puno pravaca, a u ovom trenutku smo brzi po zavojima pa nas to čini nešto konkurentnijima ovoga vikenda. Moramo vidjeti možemo li nekako skinuti nešto otpora zraka da budemo brži i na pravcima.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…