Vettel i Raikkonen očekuju bolji Ferrari

Sebastian Vettel Ferrari SF16-H German GP F1 2016 penultimate corner at Hockenheim Foto Ferrari

Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen zadovoljni su ponašanjem bolida na prvom danu VN Njemačke, ali smatraju da do sutra mogu pronaći još performansi.

Vettel je bio najbliža pratnja Mercedesima koji su na oba slobodna treninga bili na prva dva mjesta, a Nijemac je na drugom treningu zaostatak smanjio na 0.594 sekundi nakon što je na prvom zaostajao 1.150 s.

“Općenito je ishod treninga bio vrlo pozitivan, ali moramo poboljšati bolid preko noći i napraviti određene korake naprijed,” rekao je Vettel.

“Mislim da nam je brzina u jednom krugu bila OK, nisam vidio puno podataka o dužim dionicama. Veći dio poslijepodneva proveo sam na soft gumama koje su dosta dugo trajale.”

“Mislim da smo bili u redu, ali još se moramo poboljšati.”

“Moramo raditi na postavkama bolida, malo ih dovesti u red kako bi bolid bio bolji u vožnji i bolje odgovarao mom stilu vožnje, nakon čega ću moći bolje i više napadati.”

Kimi Raikkonen slaže se s momčadskim kolegom da Ferrari još ima posla prije kvalifikacija.

“U petak je teško imati jasnu sliku gdje ste, sutra ćemo više znati, ali ni današnji treninzi nisu bili loši,” rekao je Kimi.

“Sigurno da još imamo posla, ali više manje smo tu negdje.”

“Naravno da želimo biti naprijed pa ćemo se usredotočiti na popravak određenih stvari i poboljšavanje određenih područja nakon čega sam uvjeren da ćemo biti OK.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel u pregovorima s Aston Martinom za 2021.

Sebastian Vettel navodno je u pregovorima s momčadi Racing Pointa koji iduće godine postaj…