Vettel i Raikkonen u Maleziji koristili različite konfiguracije prednjega ovjesa

Ferrari SF70H Malaysian GP F1 2017 front suspensions Photo Ferrari Auto Motor und Sport

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen u Maleziji su koristili različite konfiguracije prednjega ovjesa budući da je Raikkonen odlučio zadržati staru konfiguraciju koja više odgovara njegovom stilu vožnje.

Ferrari je novu konfiguraciju prednjega ovjesa, koji se vizualno vrlo malo razlikuje od stare, prvi puta isprobao na testiranju u Mađarskoj, a prvi puta su se s njom utrkivali u Belgiji gdje je Vettel bio iznenađujuće blizu Hamiltonu i brži od Britanca u samoj utrci.

Ali zatim je došla Monza u kojoj Ferrari nije pogodio prave postavke bolida koji nije bio jak u područjima na kojima inače briljira, na kočenju i na ubrzavanju iz sporih zavoja. Da je Monza više iznimka nego pravilo potvrdio je Singapur gdje je Vettel uvjerljivo osvojio pole position nakon što je cijeli vikend tražio idealne postavke i prvi puta bio najbrži tek u Q3. Raikkonen se i dalje mučio.

Zato je momčad u Maleziju odlučila paralelno usporediti staru i novu konfiguraciju prednjega ovjesa, a Raikkonen je bio taj koji se vratio na staru jer mu je pružala bolji osjećaj u vožnji.

Iako je teško uspoređivati dvije konfiguracije jer je teško pronaći dvije fotografije Raikkonenova i Vettelova bolida pod istim kutem, na naslovnoj fotografiji, koju potpisuje Auto Motor und Sport, vidi se da novi ovjes (gornji dio slike) ima drukčiju nijansu sive na mjestu gdje se gornje poprečno rame spaja s kotačem.

Pushrod element (nakošeni element koji prolazi kroz gornje poprečno rame i spaja se na najviši dio šasije) sad je pod nešto drukčijim kutem, a cjeloukupne promjene utječu na kinematiku prednjega ovjesa i način na koji bolid zagrijava i troši gume.

Bit će zanimljivo pratiti za koju će se konfiguraciju ovjesa Raikkonen i Vettel odlučiti u Japanu.

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

1 Komentar na "Vettel i Raikkonen u Maleziji koristili različite konfiguracije prednjega ovjesa"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Zanimljivo. Ovo nikad nebi vidio u TV prijenosu.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…