Sebastian Vettel u Austriji je otkrio da ni u jednom trenutku nije dobio ponudu za novi ugovor s Ferrarijem te da je iznenađen odlukom momčadi da ne odluči produljiti suradnju s njim nakon 2020.

Vettel je u Ferrari stigao 2015. nakon četiri osvojena naslova prvaka s Red Bullom i teške 2014. u kojoj je izgubio od novoga momčadskog kolege Ricciarda, a prvu pobjedu osvojio je već na drugoj utrci sezone u Maleziji.

Ali nakon razočaravajućih sezona 2017. i 2018. u kojima je Ferrari napokon imao konkurentan bolid Vettel je 2019. izgubio od novoga momčadskog kolege Leclerca koji se nametnuo kao budućnost Ferrarija i potpisao novi višegodišnju ugovor.

Vettel i Ferrari objavili su prekid suradnje nakon ove sezone za vrijeme pauze zbog koronavirusa, a iako se mislilo da je došlo do neslaganja oko uvjeta za novi ugovor Vettel tvrdi da do ponude uopće nije došlo.

“Bilo je iznenađenje kad me Mattia [Binotto] nazvao i kad mi je rekao da momčad nema daljnju namjeru da nastave sa mnom,” rekao je Vettel.

“Nikad nismo ušli u neke rasprave, nije bilo ponude na stolu i zato nismo pronašli zajedničku točku.”

Vettelove mogućnosti za 2021. su sužene, ukoliko govorimo o momčadima koje mu mogu pružiti pobjednički bolid, a jedna od mogućnosti je Renault jer Ricciardo 2021. prelazi u McLaren.

“U ovom trenutku nisam ni u kakvim razgovorima,” rekao je Vettel o svojoj F1 budućnosti.

“Gledajući unaprijed, želim se pobrinuti da donesem pravu odluku za sebe i svoju budućnost. Mislim da imam vrlo natjecateljsku narav, postigao sam puno u sportu i motiviran sam postići još više.”

“Kako bih to uspio, trebam pravi paket i prave ljude oko sebe. To je ono što tražim u ovom trenutku. Ako se pojavi prava prilika onda je prilično jasno, a ako ne onda ću vjerojatno morati potražiti nešto drugo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Španjolske – Formula 1 u Barceloni usred ljeta

Circuit de Barcelona - Catalunya već tradicionalno označava povratak Formule 1 u Europu, a…