Sebastian Vettel priznao je da je deset krugova prije kraja uzbudljive VN Bahraina lagao momčadi da ima sve pod kontrolom dok je na potrošenim soft gumama pokušavao sačuvati prednost ispred Valtterija Bottasa koji ga je sustizao na medium gumama.

Vettel je poveo na startu utrke, ali kada ga je Ferrari kao prvoga od vodećih pozvao u boks i supersoft zamijenio softom, činilo se da će Nijemac ići na dva ulaska u boks.

Mercedes je svojim vozačima stavio najtvrđe dostupne medium gume i jasno pokazao da planiraju ići do kraja, a Vettel se morao pokušati prilagoditi i sačuvati svoje soft gume kako bi i on izdržao do kraja utrke.

Iako ga je Bottas na kraju sasvim sustigao i ušao mu u doseg DRS-a, Vettel je uspio sačuvati vodstvo i pobijediti sa samo 0.6 sekundi prednosti.

“Momčadi sam na radio 10 krugova prije kraja rekao da imam sve pod kontrolom, a to je bila laž,” otkrio je Vettel nakon utrke.

“Nisam imao ništa pod kontrolom. Kad su mi rekli Valtterijevu brzinu u tom trenutku, rekao sam si ‘nema šanse da to mogu’.”

“Odradio sam matematiku u bolidu i pomislio da će me uhvatiti.”

“Pokušavao sam voziti što sam čišće mogao. Oba Mercedesa su na kraju svoje dionice bili vrlo brzi, posebno prvi [Bottas], a medium gume su uzeli kad su vidjeli što smo mi napravili.”

“Kad su stavili medium, mislio sam da je to šah mat jer smo mi trebali ući još jednom. To je bio izvorni plan, ali promijenili smo strategiju kako bismo pokušali sačuvati gume. I na kraju je uspjelo, ali jedva.”

Vettel kaže da s tim potezom nisu imali što izgubiti jer bi još jednim ulaskom u boks sigurno izgubili dvije pozicije od Bottasa i Hamiltona.

“Stavili su nas pod puno pritiska, ali nismo imali što izgubiti pokušavajući ostati na stazi kako bismo pokušali pobijediti. Zaista sam oduševljen, kad uspijete pobijediti u ovim uvjetima to je još slađe.”

“Valtteri je imao mali pokušaj, ali srećom ponestalo mu je krugova i zaista sam sretan.”

Vettel je vodeći u poretku vozača s maksimalnih 50 bodova dok je Hamilton drugi sa 17 bodova manje.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasov sudar mogao bi usporiti razvoj Mercedesa F1 W12

Posljedice velikoga oštećenja koje je Mercedes Valtterija Bottasa zadobio u sudaru s Georg…