Sebastian Vettel požalio se novinarima da je Mercedesova dominacija ‘tako dosadna’ i da pritom ne misli samo na četiri ovogodišnje utrke nego i na posljednjih nekoliko godina u kojima su konkurenciji ostavljali samo mrvice.

Mercedes je dominirao u prve tri godine hibridne turbo ere (2014. – 2016.) pri čemu su slavili na 86.44% utrka, a 2017. i 2018. imali su jaču konkurenciju u Ferrariju iako su i tih godina osvojili naslove nekoliko utrka prije kraja.

Iako se ove godine očekivalo da Ferrari napravi veći pritisak na Mercedes, englesko-njemačka momčad bila je nemilosrdna u savršenoj izvedbi na sve četiri utrke na kojima su ostvarili četiri dvostruke pobjede.

Vettel je trenutno najbliža pratnja Mercedesovim vozačima s velikih 35 bodova zaostatka, a četverostruki svjetski prvak nakon Bakua je njihovu dominaciju prozvao dosadnom.

“Dosadno, zar ne?,” rekao je Vettel nakon Bakua gdje je drugu utrku zaredom završio treći.

“Tako su dosadni. Nije samo u posljednje četiri utrke. Tako je četiri godine, više manje.”

“Mi moramo naporno raditi, raditi bolje. Pritišćemo koliko god možemo.”

“Ali morate poštovati činjenicu da oni rade fenomenalan posao i svoje bolide dovode na pravo mjesto u većini situacija.”

“Ali vjerujem u ovu momčad i znam da se možemo poboljšati. Mislim da imamo dobar bolid, samo ga nismo uvijek uspjeli dovesti tamo gdje mu je mjesto i zato je teško vjerovati osjećaju u bolidu.”

“Ali siguran sam da ćemo okrenuti situaciju.”

“S Charlesom smo imali potencijal za pole position, a ako imate bolid koji je dovoljno brz da potencijalno bude na pole positionu, onda općenito imate dobar bolid.”

“U utrci nismo bili brzi kao oni, ali nismo završili 20 sekundi iza njih.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …