Vettel – ‘Motorsport mora ostati opasan’

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel sretan je što je sigurnost bolida napredovala, ali smatra da Formula 1 mora ostati opasna inače će izgubiti svoju privlačnost.

FIA je ovoga tjedna održala svoju godišnju sportsku konferenciju u Torinu, a tema je bila “Strast prema brzini – kako naslijeđe motorsporta može oblikovati njegovu budućnost.”

Osim Vettela, konferenciji su prisustvovali i Jacky Ickx, Peter Solberg, Allan McNish i Emanuele Pirro te su govorili kako su se zaljubili u snagu i brzinu.

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel pozornost je privukao izjavom da opasnost mora ostati dio motorsporta iako je napredak u sigurnosti dobrodošao.

“Činjenica da su bolidi postali sigurniji za nas svakako dobrodošla jer svi koji znaju nešto o povijesti motorsporta znaju da vozači prije nas nisu bili te sreće,” rekao je Nijemac.

“Mislim da moramo naći pravi kompromis.”

“Elementi strasti, brzine, opasnosti i buke vrlo su važni. Jednako tako, želimo sport učiniti sigurnijim jer ne možemo zatvarati oči da se događaju loše stvari.”

“Teško je pronaći ravnotežu između opasnosti i sigurnosti i može zvučati pogrešno, ali mislim da sport mora ostati opasan jer je zbog toga privlačan ljudima.”

“Ako izgubite taj sastojak ljudi to više ne gledaju kao nešto što je izvan njihova dosega i time sve postaje manje uzbudljivo.”

Vettel je ispričao da ga je brzina privlačila još od ranog djetinjstva.

“Kao dijete oduševljavala me brzina i mislim da utrkivanje mora držati svoje temelje, a brzina je jedan od ključnih.”

“Mislim da strast prema brzini ili imate ili nemate.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alfa Romeo isprobao 18-inčne kotače s poklopcima

Robert Kubica jučer je odradio prvi od dva dana testiranja novih Pirellijevih 18-inčnih gu…