Sebastian Vettel priznaje da je posljednjih nekoliko mjeseci bilo teško za njega i njegovu momčad, ali da je lijepo ostvariti ovakav rezultat koji šalje pravu poruku svima u momčadi koja mora nastaviti pritiskati ako želi izvući nešto pozitivno iz ove sezone.

Kanada je nakon Bahraina i Azerbajdžana najbolja prilika za Ferrari zbog konfiguracije staze koja odgovara aerodinamički učinkovitom SF90 koji je cijele sezone najbrži na ravnim dijelovima, a to se pokazalo istinitim nakon najbržih vremena na trenizima i pole positiona kojega je Vettel osvojio u duelu protiv Hamiltona.

Vettel je bio dvije desetinke brži od Hamiltona s podjednakim prvim sektorom, sporijim drugim sektorom i najbržim trećim sektorom i time osvojio prvi pole position ove sezone i prvi od VN Njemačke 2018. kada je u utrci odustao zbog vlastite pogreške u skliskim uvjetima.

Nakon napetih kvalifikacija Vettel je odlučan da zadrži vodstvo u utrci i Ferrariju donese prvu pobjedu ove sezone koju je zasad obilježio Mercedes s pet dvostrukih pobjeda i jednom 1-3 pobjedom u Monaku.

“Danas je bio dobar dan za nas i zaista sam oduševljen zbog momčadi,” rekao je Vettel.

Sebastian Vettel Ferrari Canadian GP F1 2019 post qualifying Photo Ferrari

“Posljednjih nekoliko mjeseci nisu bili jednostavni za nas pa je lijepo ostvariti ovakav rezultat koji šalje pravu poruku svim dečkima. Pritišćemo punim gasom i najvažnija stvar je da nastavimo pritiskati.”

“Puno je adrenalina u kvalifikacijama i kad su mi na radio rekli da sam prvi bio sam stvarno oduševljen.”

“Bilo je prilično napeto što se tiče koncentracije i pokušavate dati sve od sebe u tom jednom krugu ili u dva pokušaja koja imate.”

“Prije dolaska u Kanadu, znali smo da ćemo imati bolje šanse i uspjeli smo to i potvrditi. Naša brzina na ovoj stazi je bolja i sigurni smo da ćemo u utrci moći izbjeći soft gume [startaju na mediumu kao i dva Mercedesa].”

“U utrci se svašta može dogoditi, vidjet ćemo. Znamo da su naši suparnici vrlo brzi, posebno u utrci, što smo vidjeli na svim utrkama ove sezone, ali startamo ispred njih i nadam se da ćemo tu i ostati.”

“Važno je da smo danas imali šansu i da smo ju zgrabili. Ali moramo to potvrditi u utrci. Nadfam se da ću opet pjevati!”

2019 Canadian GP F1 2019 post qualifying top three Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…