Sebastian Vettel zadovoljan je nakon isprobavanja novih Ferrarijevih dijelova na VN Štajerske za koje smatra da su donijele osjetan napredak u ponašanju bolida, a kaže da vremena po krugu nisu reprezentativna jer su se usredotočili na usporedbu starih i novih dijelova.

Vettel je imao loš prvi vikend sezone u kojem je njegov SF1000 bio ‘neprepoznatljiv’, a kasnije su otkrili probleme s kočnicama i ovjesom koji su bitno utjecali na ponašanje bolida i performanse u odnosu na Leclerca.

Ferrari je zbog loših performansi na prvoj utrci u Austriji požurio s donošenjem novih dijelova ovoga vikenda iako su ti dijelovi izvorno planirani za idući vikend u Mađarskoj, a prvi dojmovi su pozitivni.

Vettel i Leclerc isprobali su novo prednje krilo i novu podnicu koja uključuje nove proreze ispred stražnjih kotača i drukčije bočne završetke difuzora.

“Dobro smo pogledali moje performanse u utrci koje su bile lošije u odnosu na ostatak vikenda i pronašli smo nekoliko stvari,” rekao je Vettel.

“Teško je reći koliko je to utjecalo, imali smo problem s kočnicama i možda nešto s amortizerima.”

“Ako pogledate vremena [s jučerašnjih treninga], nije to bio dan za dobra vremena, pogotovo jer mi je najbolje vrijeme obrisano [zbog nepoštovanja granica staze u posljednjem zavoju], neki su očekivali kišu u kvalifikacijama pa su se pripremali za slučaj da kvalifikacije budu u nedjelju.”

“S naše strane glavna je stvar bila analizirati poboljšanja pa smo korak po korak stavljali nove stvari i čine se pozitivnim. I dalje moramo pronaći postavke u kojima je bolid najsretniji. Pokušali smo nekoliko stvari, kao i obično.”

“Ja sam isprobao dosta stvari s kočnicama, ali i dalje moram pronaći bolji ritam, posebno nakon prošloga vikenda. Ali mislim da je već sad puno bolje.”

“Od samoga početka bio je to drukčiji bolid, teško je uspoređivati jer je razlika bila tako velika, ali sad se nadam da će ostati ovako.”

Vettel je dodao da se nada da će u kvalifikacijama padati kiša jer bi Ferrari mogao ostvariti bolji rezultat.

“Vjerojatno bismo željeli da je kiša, mislim da bi nam to povećalo šanse. Vidjet ćemo. Ako je tako mokro da nitko ne može voziti onda je to druga situacija. Ali ako je samo mokro, msilim da bi to promiješalo karte.”2020 Styrian GP Vettel Ferrari SF1000 Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Španjolske – Formula 1 u Barceloni usred ljeta

Circuit de Barcelona - Catalunya već tradicionalno označava povratak Formule 1 u Europu, a…