Sebastian Vettel ne brine se za brzinu svoga Ferrarija SF70H unatoč teškom petku nakon kojega mu je momčad morala promijeniti šasiju.

Vettel na oba treninga nije imao Hamiltonovu brzinu iako je na prvom treningu bio drugi najbrži, a na drugom treningu izletio je u šljunčanu izletnu zonu i nakon toga se vratio u boks.

Nijemac se žalio i na prednju osovinu koja mu se činila ‘poput želea’, a momčad je uoči nastavka vikenda odlučila promijeniti šasiju.

“Petak nije bio dobar za mene, ali Kimi je vozio, ostali bolidi su vozili tako da i dalje možemo puno toga naučiti,” rekao je pobjednik VN SAD-a 2013.

“Moramo to prihvatiti i osigurati da bolid bude u dobrom stanju za sutra kako bismo ulovili ritam. Mislim da bismo tada trebali biti brzi.”

“Bio je to kompliciran petak, ali bolid je brz, ne trebamo previše brinuti oko toga.”

“Jedini krug koji sam imao bio je onaj na ultrasoftu. Prije toga sam pogriješio jer sam previše riskirao i prerano pritiskao.”

“Staza je bila prilično skliska i izgubio sam stražnji kraj na kočenju. Izgubili smo set guma, ali pretraj treninga osjetio sam da nešto nije u redu s bolidom.”

Kimi Raikkonen imao je normalniji petak iako je bio tek šesti najbrži na drugom treningu uz 29 krugova dok je Vettel odvozio tek 11 krugova.

“Normalan petak u kojem smo isprobali različite stvari i pokušali naučiti što je više moguće,” rekao je Kimi.

“Svaka staza može biti teška kad pokušavate biti brzi i sigurno da se uvijek možete poboljšati.”

“Ne znamo što rade druge momčadi i očito je prerano za bilo kakve prognoze.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …