Sebastian Vettel kaže da mu nedostaje oko 100 krugova na predsezonskim testiranjima koje nije odvozio zbog problema s bolidom, ali nije previše zabrinut i smatra da nema smisla paničariti.

Vettel je nakon šest godina u Ferrariju prešao u Aston Martin koji mijenja momčad Racing Pointa, a iako su prošle sezone ostvarili prvu pobjedu i završili četvrti u poretku konstruktora na predsezonskim testiranjima usporavali su ih problemi s pouzdanošću.

Na prvom danu testiranja Vettel je izgubio dragocjeno vrijeme zbog još uvijek nepoznatoga problema koji je usporio i Strolla koji je vozio poslijepodne, a problem s mjenjačem na drugom danu ograničio ga je na samo deset krugova.

Ni posljednji, treći dan testiranja nije prošao idealno jer je Vettel imao problem s Mercedesovim turbo punjačem, a ukupno je odvozio samo 117 krugova, najmanje od svih trkaćih vozača.

“Želio bih da sam odvozio više krugova, to je glavna stvar,” komentirao je Vettel.

“Posljednjega dana imali smo puno posla i pokušao sam iskoristiti vrijeme na stazi što mislim da sam i uspio i osjećaj je bio dobar. Naučio sam puno stvari i sad ih moram zapamtiti kako bismo išli naprijed.”

“To je zaista ključno. Jednostavno mi nedostaje krugova, imali smo puno setova guma koje nismo iskoristili samo zato što nismo mogli voziti.”

“Općenito, vjerojatno mi nedostaje oko 100 krugova i nešto slično vrijedi i za Lancea, oboje nismo dobili što smo htjeli.”

“Ali to nije velika stvar. Što je tu je, moramo nastaviti dalje.”

Stroll je odvozio 197 krugova, 80 više od Vettela, a Aston Martin ukupno ima 314 krugova – samo je Mercedes odvozio manje (304).

“Nisam preokupiran s tim, možda zbog godina, možda zbog iskustva. Prije deset godina vjerojatno bih lagano paničario, ali i da paničarim bi li to pomoglo? Vjerojatno ne.”

“Krugovi koje sam odvozio bili su super korisni tako da je moglo biti gore…moglo je biti bolje, ali je moglo biti i gore.”

“Mislim da moramo ostati mirni, ići korak po korak i napredovati kad je vrijeme za to.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…