Sebastian Vettel kaže da nema objašnjenja zašto je baš na Suzuki pobijedio Charlesa Leclerca koji mu je prije toga zadao devet uzastopnih kvalifikacijskih poraza.

Vettel nije bio na pole positionu od VN Kanade, a upravo nakon te utrke započeo je niz od devet utrka u kojima je Leclerc bio brži od njega u kvalifikacijama, uključujući četiri uzastopna pole positiona u Belgiji, Italiji, Singapuru i Rusiji.

Ali u posljednjem dijelu kvalifikacija u Japanu Vettel je odvozio dva sjajna kruga s kojima je osvojio drugi pole position ove sezone koji je upropastio lošim startom, ali je na kraju ipak uspio završiti drugi između dva Mercedesa.

Na pitanje je li u Japanu otkrio nešto što mu je omogućilo preokret forme u odnosu na Leclerca, Vettel kaže da je jednostavno imao čiste kvalifikacije u kojima je uspio izvući maksimum iz bolida, s čime se mučio na posljednjih nekoliko utrka.

“Ne, jednostavno sam imao čiste kvalifikacije,” rekao je Vettel koji je na Suzuki startao prvi 2009., 2010., 2011. i 2012.

“Ne mislim da sam imao neki poseban problem [u prethodnih devet kvalifikacija]. Poboljšavali smo bolid od Singapura, poboljšanja su mi pomogla u područjima u kojima sam se dosad možda malo mučio.”

“Općenito, kvalifikacije s moje strane nisu tekle glatko. Možda su te [u Japanu] tekle prilično glatko, oba kruga bila su čista, nisam imao problema pripremajući krug.”

“Ništa se nije promijenilo. Nismo promijenili bolid za ovu stazu. Nema ničega što bi objasnilo skok u performansama.”

Vettel Ferrari Japanese GP F1 2019 podium Photo Ferrari

Vettel priznaje da je Mercedes u utrci bio jednostavno brži, ali da nije imao problema zadržati Hamiltona zbog veće brzine na pravcu koju ima SF90.

“Start nije bio dobar ni za Charlesa ni za mene, bez toga smo se oboje mogli boriti naprijed. Bio je to težak dan i naši su suparnici bili jednostavno brži, Valtteri je letio.”

“Imao sam loš start, uranio sam s pojkom i onda ju ponovno pritisnuo i izgubio nešto brzine. Obično su naši startovi dobri, ali ovaj put nisu bili.”

“Nakon toga nam je nedostajalo nešto brzine u odnosu na naše suparnike, više smo trošili gume od njih. Posebno na kraju dionica kada smo gubili više od njih.”

“Na kraju utrke moj je jedini cilj bio ostati ispred Lewisa. Znao sam da će se mučiti prestići me na pravcima pa sam samo pokušavao imati čiste izlaze iz zavoja gdje je to bilo važno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasu su promjene postavki pomogle osvojiti pole position

Valtteri Bottas oduševljen je ponašanjem svoga Mercedesa u kvalifikacijama za 70. obljetni…