Sebastian Vettel zadovoljan je prvim iskustvom u novom Ferrariju SF1000 kojega je označio kao jasan korak naprijed u odnosu na prošlogodišnju SF90 i kaže da je najvažnije da su odvozili puno krugova.

Vettel se nije osjećao dobro prvoga dana testiranja pa je Leclerc sam odradio planirani program u srijedu dok su u četvrtak podijelili dužnosti pa je Leclerc vozio ujutro, a Vettel poslijepodne.

Za vrijeme pauze za ručak između 13 i 14 sati, mehaničari su rekonfigurirali bolid kako bi imao Sebastianove postavke te je Nijemac izašao na stazu malo poslije 14 sati.

Vettel je, kao i Leclerc ujutro, vozio na C4 komponenti Pirellijevih guma na kojima je postavio svoje najbrže vrijeme 1:18.154 i odvozio 73 kruga odnosno 340 kilometara.

Ferrari SF1000 u dva je dana skupio 254 kruga odnosno 1182 kilometra što predstavlja 3.85 utrke u Španjolskoj.

Vettel će danas provesti cijeli dan u novom Ferrariju kako bi kompenzirao manjak krugova u utorak.

“Napokon san uspio voziti SF1000 nakon što se dan ranije nisam osjećao dobro i proveo veći dio dana u krevetu,” rekao je Vettel.

“Bilo je lijepo vratiti se iza upravljača i početi se navikavati na bolid.”

“Prvi dio dana bio je pozitivan, nismo imali problema s pouzdanošću i uspjeli smo odvoziti 73 kruga. To je najvažnije kod novoga bolida.”

“SF1000 sigurno je korak naprijed u odnosu na prošlogodišnji bolid.”

“Za posljednji dan cilj je provesti što je moguće više vremena na stazi i skupiti što više podataka možemo kako bismo bolje razumjeli gdje smo u našem predviđenom programu.”

Vettel-Ferrari-SF1000-Barcelona-Test-1-Day-2-Photo-Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…