Sebastian Vettel objasnio je koje su najvažnije razlike između Ferrarijevoga bolida koji je vozio posljednjih šest godina i Aston Martina koji je prvi puta vozio ovoga mjeseca uoči početka nove F1 sezone 2021.

Vettel je nakon dvije teške sezone u Ferrariju s Leclercom kao momčadskim kolegom prešao u Aston Martin gdje će mu novi momčadski kolega biti Stroll, a na predsezonskim testiranjima je zbog problema s pouzdanošću odvozio najmanje krugova od svih trkaćih vozača.

Prvi puta u F1 karijeri Vettel je dobio priliku voziti bolid s Mercedesovim motorom nakon što je prethodno iskusio BMW (2007.), Ferrari (2008. i 2015. – 2020.) i Renault (2009. – 2014.), ali priznaje da će mu trebati neko vrijeme da se navikne na različite sustave.

Osim nove pogonske jedinice, Vettel kaže da se upravljački mehanizam čini drukčijim i da će mu trebati vrijeme da se navikne na različite postavke.

“Morao sam upoznati nove ljude i razumjeti što točno misle jer je puno toga o čemu moramo pričati o bolidu,” komentirao je Vettel prve tjedne u novoj momčadi.

“Što se tiče bolida, upravljanje se čini drukčijim jer je riječ o drukčijoj jedinici.”

“Svaki F1 bolid ima servo upravljanje, ali svaki servo je nešto drukčiji i daje drukčiji dojam. Jer kad vozite imate upravljač u rukama i to su sve povratne informacije koje dobivate.”

Vettel je komentirao i drukčiji koncept bolida u odnosu na Ferrari koji ‘želi da ga se drukčije vozi’.

2021 Bahrain F1 testing F1 2021 cars side Alfa Romeo Ferrari Aston Martin Photo Pirelli
Ferrari SF21 i Aston Martin AMR21 (Photo: Pirelli)

“Bolid ima drugu filozofiju. To je druga momčad, bolid je različit i zato se nešto drukčije vozi. Bolid želi da ga se vozi na drugi način, s drugom pogonskom jedinicom.”

“Bez da ulazim u detalje, jer mislim da nije pošteno uspoređivati ih javno, ali prirodno je da se te stvari čine drukčijima i da će trebati neko vrijeme da se naviknem.”

“Također, okruženje u bolidu je različito, kada govorimo o komforu. Pedale su nešto drukčije, kao i sjedalo. Tako da je riječ o malim stvarima, ali koje zajedno daju kumulativan učinak.”

“Za mene je to sve bilo jako zanimljivo, recimo to tako. Nije da je riječ o samo jednoj stvari. Nije da imate bolid s visokim nagibom podnice i da samo spustite stražnji kraj i da ste u Mercedesu.”

“Ili da povećate nagib podnice [visinu stražnjega kraja] i da onda vozite Red Bull. Nije to tako jednostavno. Puno je složenije. Puno je više elemenata koji se moraju posložiti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…