Sebastian Vettel priznaje da ga njegov momčadski kolega nije samo pobijedio nego da je izgledao kao da je u ‘drugoj klasi’ nakon što je osigurao četvrto startno mjesto za Ferrari dok je Nijemac zapeo u Q2.

Vettelova teška sezona nastavlja se i u Portugalu gdje se kvalificirao tek na 15. mjesto dok je Leclerc uspio proći u Q3 na medium gumama, jedini uz Mercedesove vozače, dok se u Q3 kvalificirao na sjajno četvrto mjesto.

Vettel je u drugom dijelu kvalifikacija bio više od pola sekunde sporiji od Leclerca i završio tek na 15. mjestu, najsporiji od svih vozača u Q2.

“Ne samo da me pobijedio nego kao da je u drugoj klasi,” rekao je Vettel nakon kvalifikacija za njemački Sky Sports.

“Pokušao sam sve što sam mogao. Mislim da su krugovi koje sam odvozio i dalje prespori iako sam zadovoljan s njima. U ovom trenutku ne mogu učiniti ništa više od ovoga kako bih izvukao ono što imam u sebi.”

“Imao sam prilično dobar pokušaj nakon prvoga kruga, ali u drugom krugu gume nisu bile na dovoljno visokoj temperaturi. Blokirao sam kotač u trećem zavoju i onda je krug već bio pokvaren.”

“Ne znam zašto se toliko mučim zagrijati gume i zašto je osjećaj svaki puta malo drukčiji. Kao što sam rekao, bolid je bio dobar prvi puta i mislio sam da na mediumu lako mogu ponoviti vrijeme iz Q1.”

“To je bio cilj, ali nije bilo tako jednostavno.”

“U prvom pokušaju imao sam dobar osjećaj i bio je to dobar krug, tada sam pomislio da će biti lako proći dalje. Ali nisam uspio natjerati gume da rade u drugom krugu.”

2020 Portugal GP Ferrari Leclerc and Vettel Photo Ferrari
GP PORTOGALLO F1/2020 – VENERDÌ 23/10/2020
credit: @Scuderia Ferrari Press Office
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Singapur 2019. – Vettelova posljednja pobjeda

Sebastian Vettel na današnji je dan 2019. osvojio prvu utrku u Formuli 1 nakon više od god…