Sebastian Vettel je nakon isprobavanja starih i novih Pirellijevih guma na testu u Barceloni priznao da je talijanski proizvođač donio ispravnu odluku s uvođenjem tanjih guma za VN Španjolske i da je pregrijavanje sa starim gumama bilo još gore.

Pirelli je za VN Španjolske odlučio donijeti 0.4 mm tanje gume kao rješenje za pregrijavanje guma na novom asfaltu, a nakon što je Mercedes prvi puta ove sezone osigurao prvi startni red i ubilježio dvostruku pobjedu, pojavile su se sumnje da im je Pirellijeva odluka išla na ruku.

Ulje na vatru dolijevao je i Vettel koji je za vrijeme vikenda rekao da nove, 0.4 mm tanje gume sigurno ‘nisu bolje’ i da su zapravo ‘prilično drukčije’. Također, nakon utrke je dodao i da nove gume ‘drugima možda bolje odgovaraju nego Ferrariju’.

Nakon što je Vettel na testu isprobao i nove i stare gume shvatio je da su Ferrarijevi problemi s gumama još izraženiji sa starim gumama i da je Pirelli zapravo donio dobru odluku s donošenjem 0.4 mm tanjeg gaznog sloja.

“Obično nemate priliku ponovno razmotriti ovakve odluke, ali mi smo to mogli na današnjem testu i mislim da bismo s normalnim gumama u nedjelju bili još gori,” rekao je Vettel koji je jedini od vodećih bio dvaput u boksu.

“Tako da mislim da je ovo bio dobar Pirellijev potez, a naša je krivica što nismo imali istu potrošnju guma kao ostali.”

Pirelli ‘vrlo sretan’ što je Vettel uvidio pogrešku

Šef Pirellijeva F1 programa Mario Isola kaže da je vrlo sretan što je Vettel na testu vidio da je Pirelli nove gume donio kako bi smanjio pregrijavanje, a ne kako bi pogodovao Mercedesu.

“Apsolutno. Jako sam sretan, ne mogu sakriti da sam jako sretan!”, rekao je Isola.

“Nakon vikenda kao što je bio prošli – da, sretan sam.”

“Ponašanje guma tijekom vikenda bilo je u skladu s očeivanjima. U visokim temperaturama morali smo izbjeći ljuštenje. Važno je i imati povratne informacije što se tiče osjećaja, ponašanja, takve stvari. I zato sam sretan što je Sebastian to rekao.”

“Dobro je imati test na kojem to možete usporediti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Schumacher potpisao za Ferrari, prvi F1 test već 2019.

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, slu…