Sebastian Vettel izvukao se bez obrisanoga kruga u Q3 iako je bio na samoj granici napuštanja staze, a iz nekih kuteva izgledalo je kao da je sa sva četiri kotača bio izvan staze.

Vettel je prvi Q3 krug vozio bez zavjetrine i završio četvrti najbrži nakon što je Bottasu naknadno priznat njegov najbrži krug, ali pozornost je odmah izazvao njegov prolaz posljednjega zavoja Parabolica jer je izgledalo kao da je možda napustio granice staze sa sva četiri kotača.

FIA je vozače upozorila da će im se vremena u kojima napuste stazu na tom mjestu brisati i na treninzima i u kvalifikacijama, ali je u Vettelovom slučaju odlučila ne brisati vrijeme jer nije bilo 100% sigurno da je izašao van staze.

Vettel je nakon kvalifikacija pozvan kod sudaca zbog kršenja članka 27.3 Sportskoga pravilnika Formule 1 zbog potencijalnog izlaska sa staze u zavoju Parabolica i stjecanja prednosti.

Vettel Monza Q3 lap Parabolica track limits

Suci su pregledali incident iz više kuteva kamere, a neki su pokazali da su sva četiri kotača bila izvan staze dok su neki pokazali da je dio prednjega desnog kotača, gledano odozgo, možda bio unutar granica bijele linije.

Suci su bili mišljenja da to baca sumnju na to da je Vettel napustio granice staze što je bilo dovoljno da u njegovu stranu presudi ‘korist dvojbe’.

Naravno, mnogi se ne slažu s ovom odlukom sudaca i smatraju da je Vettel prošao bez kazne jer vozi za Ferrari kojemu je ovo domaća utrka – je li Vettel napustio granice staze ili ne prosudite sami.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…