Sebastian Vettel smatra da Ferrari mora raditi bolje, a ne više ukoliko želi dostići uspjehe koje posljednjih godina postiže Mercedes i nada se da će im sve te pobjede i naslovi dosaditi kako bi i druge momčadi mogle doći do izražaja.

Mercedes je u Japanu četiri utrke prije kraja sezone osigurao šesti uzastopni konstruktorski naslov prvaka dok je Hamiltonov vozački naslov, također šesti uzastopni vozački za Mercedes, samo pitanje formalnosti.

Ferrari je 2017. i 2018. uspio barem donekle zaprijetiti Mercedesu i prvenstvo održati zanimljivim dvije trećine sezone, ali ove godine Mercedes je slavio na 12 od 17 utrka i na 10 od prvih 12 i ubio svaku zanimljivost u borbi za naslov.

Vettel vjeruje da Ferrari mora naučiti lekcije iz ovogodišnjih grešaka i primijeniti ih na iduću godinu i pritom ne misli samo na dizajn bolida.

“Ne mislim da nam išta nedostaje, mislim da jednostavno moramo raditi bolje,” rekao je Vettel.

2019 Japanese GP podium Bottas Vettel Hamilton Photo XPB

“Mislim da smo vrlo posvećeni, jako naporno radimo, ali još nismo na razini koju bismo mogli postići. Mercedes je posljednjih godina pokazao da možete biti bolji i oni to uspijevaju držati. Mislim da mi nismo u toj poziciji.”

“I dalje imamo prostora za napredak.”

“Štogod možemo naučiti ove godine o našem bolidu i slabostima dobro će nam doći za iduću godinu. Poboljšali smo se [pet uzastopnih pole positiona i tri pobjede na posljednjih pet utrka], ali nije dovoljno.”

Vettel vjeruje da Mercedesova snaga dolazi iz zajedništva momčadi i savršene egzekucije skoro svaki puta kad izađu na stazu, što nije povezano samo s bolidom.

“Izvana su oni vrlo blizu savršenstvu svaki puta kad izađu na stazu. Vrlo su konzistentni, jako malo griješe. To je sigurno dio razloga zašto su tako jaki.”

“Mislim da nije stvar samo do bolida, riječ je o momčadskom naporu. Kao što sam rekao, mislim da imamo sve sastojke, imamo predanost, imamo inteligenciju, ali jednostavno moramo biti bolji.”

“Puno je malih stvari, nije da se trebamo poboljšati u jednom području, svaki od nas mora biti bolji i to je jedini način da iskoračimo. Nadam se da će Mercedesu dosaditi pobjeđivati. Vidjet ćemo što će biti.”

2019 Japanese GP Bottas celebrates in parc ferme Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Momčadi otvorene za skraćene F1 vikende i produljenje sezone u 2021.’

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da su on i drugi šefovi momčadi otvoreni za…