Vettel smatra da je mogao do prvoga reda

sebastian-vettel-ferrari-sf16-h-singapore-gp-f1-2016-foto-ferrari

Četverostruki pobjednik VN Singapura rekao je nakon kvalifikacija da je start iz prvoga reda bio ostvariv cilj da nije imao problema s prednjim ovjesom zbog kojeg će startati iz boksa.

Vettel je već u prvom dijelu kvalifikacija imao vidljivih problema s upravljanjem, a Nijemac je momčadi na radio rekao da misli da je riječ u pucanju prednjeg stabilizatora.

Njegov momčadski kolega Raikkonen nije imao tih problema i kvalificirao se na peto mjesto s gotovo sekundom zaostatka za Rosbergom, ali Vettel misli da je Ferrari mogao i do prvoga startnog reda.

Kako je drugoplasirani Ricciardo kasnio 0.531 sekundi za Rosbergom, to znači da Vettel misli da je mogao odvoziti još četiri desetinke brže od Raikkonena.

“Velika šteta, mislim da je bolid bio dovoljno dobar za prvi startni red,” rekao je Vettel koji je u Singapuru slavio 2011., 2012. i 2013. u Red Bullu i 2015. u Ferrariju.

“Bilo je očito da vožnja na tri kotača ne funkcionira,” komentirao je Vettel svoju vožnju nakon pucanja stabilizatora.

“Nije bilo vremena za popravak. Želio sam ući, ali odlučili smo ostati i na kraju ušli jer nije bilo smisla.”

“Nije bilo vremena za popravak problema.”

Iako će VN Singapura startati iz boksa, Vettel je optimističan da može ostvariti pozitivan rezultat jer ima velik izbor guma, a time i mogućih strategija za utrku.

“Imamo dosta guma i to nam je prednost,” rekao je Vettel.

“Loše je što startamo sa začelja. Bez obzira na to, sa sigurnosnim automobilom uvijek se možete vratiti,” rekao je Nijemac, a njegova tvrdnja itekako ima smisla ako se prisjetimo prve utrke u Singapuru 2008.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…