Sebastian Vettel smatra da je sam sebi najveći neprijatelj u borbi za naslov prvaka protiv Lewisa Hamiltona zbog velikog broja pogrešaka koje je napravio u prve dvije trećine ove sezone Formule 1.

Vettel trenutno zaostaje 30 bodova za vodećim Hamiltonom, a samo je u Hockenheimu, gdje se razbio u vodstvu, izgubio 25 bodova i Hamiltonu poklonio još sedam što znači da bi samo bez te jedne pogreške već vodio u poretku vozača.

Ali Vettel je pogriješio i u Bakuu, gdje je nakon sigurnosnog automobila pokušao preuzeti vodstvo i pao na četvrto mjesto, zatim u Francuskoj, gdje se na startu utrke zabio u Bottasa te u Italiji, gdje se branio od Hamiltona, izvrtio i pao na začelje poretka.

“Mislim da je prilično jasno, mislim da sam najveći neprijatelj sam sebi,” rekao je Vettel u Singapuru gdje ima četiri pobjede, najviše od svih vozača.

“Imamo sjajan bolid. On je i dalje vodeći, ali mislim da imamo šanse. Koliko su te šanse mogle biti bolje je drugo pitanje, ali i dalje imamo jako, jako dobre šanse.”

“Kao što sam rekao, mi ćemo sami sebi biti najveći neprijatelji, ne on kao osoba niti oni kao momčad.”

“Mislim da moramo gledati u sebe i ako to napravimo onda imamo dobre šanse za pobjede i stvari će izgledati dobro.”

‘Najgora pogreška u Njemačkoj’

Vettel German GP F1 2018 crash Photo F1

Vettel je pogrešku u vodstvu na domaćoj utrci, na Hockenheimu na kojem nikad nije slavio, označio kao najgoru ove sezone, a s njom je prosuo i najviše bodova.

“Mislim da je normalno kad vozite puno utrka da u nekima imate osjećaj da ste trebali bolje iz različitih razloga, ali bile su i neke utrke na kojima nismo trebali biti tako dobri, a bili smo,” rekao je.

“Sigurno da je najgora pogreška bila u Njemačkoj, ali najvažnije je da znam što se dogodilo i da to mogu objasniti. A svatko može imati svoje poglede o tome.”

“Volio bih da sam pobijedio u Njemačkoj, ali ne dira me to previše.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Idućih nekoliko tjedana kritični za Ferrarijev razvoj SF90

Ispred Ferrarija se nalazi nekoliko kritičnih tjedana za razvoj njihova bolida SF90 ukolik…