Vettel vjeruje da mu je jedan krug nedostajao do postolja

Sebastian Vettel vjeruje da mu je do pobjedničkoga postolja nedostajao samo jedan krug nakon što je na taktici dvaju zaustavljanja u boksu jurio u kratkoj posljednjoj dionici na ultrasoft gumama.

Vettel se kvalificirao drugi, ali je loše startao i pao iza Bottasa i Verstappena koji mu je presjekao put i oštetio prednje krilo s kojeg je kasnije otpalo nekoliko elemenata.

Nijemac je u petom krugu ušao u boks i zamijenio oštećeno krilo i na bolid stavio novi set supersoft guma na kojima je odvozio dionicu od čak 44 kruga (63% utrke) nakon čega je vozio posljednju dionicu na ultrasoft gumama (21 krug).

Bez obzira na kasnu potjeru za pobjedničkim postoljem, Vettel je završio šest desetinki iza trećeplasiranoga Ricciarda u Red Bullu koji je bio na 52 kruga starim soft gumama i vjeruje da bi ga prestigao da je imao još jedan krug.

“Htio sam trofej, ali nisam ga dobio,” rekao je Vettel kojem je ovo prva utrka u 2017. koju nije završio na prvom ili drugom mjestu.

“Početak utrke nije išao po planu, ali i dalje sam vjerovao da možemo uzvratiti i osvojiti postolje. Na kraju, kad smo se približili toj skupini bio sam siguran, ali na kraju nam je nedostajao jedan krug.”

Vettel misli da u prvom zavoju nije bilo mjesta za tri bolida nakon što su ga napali i Bottas i Verstappen.

Foto: Ferrari

“Ne mislim da je to moguće…tri bolida ne stanu u prvi zavoj. Imao sam lošu poziciju, moram pogledati, možda sam mogao odraditi bolji posao. Zaglavio sam, Lewis je bio naprijed i nisam mogao kočiti kasnije inače bih ga izgurao.”

“Valtteri mi je bio lijevo, a Max se odjednom pojavio desno.”

“Na kraju sam ja završio sa štetom, što je bilo pomalo nesretno.”

Kimi Raikkonen ostvario je najgori rezultat od utrka koje je završio ove sezone i završio sedmi, također na strategiji dva ulaska u boks koja je bila puno sporija.

“Nije to bio jednostavan dan, imao sam teške prve krugove, ne baš dobar start, a nakon toga je bilo teško prestići,” rekao je Raikkonen.

“Kad smo promijenili taktiku, imali smo razliku u brzini, ali tada smo imali problema s kočnicama, tako to ide.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…