Vettel – ‘Vremena ne znače puno, staza je danas bila uvjerljivo najgora’

Sebastian-Vettel-Ferrari-SF1000-Barcelona-Test-2-Day-2-C4-Pirelli-Photo-Ferrari

Sebastian Vettel smatra da današnje najbolje vrijeme koje je odvozio na najmekšim gumama ne znači puno budući da je staza zbog kiše i isprane gume bila uvjerljivo najgora ove godine, ali je ‘oduševljen kako su prošla testiranja’.

Kad se staza osušila Vettel je počeo simulaciju utrke koristeći C3, C4 i C5 gume, a vjetar je danas vozačima otežavao život, posebno u nekim zavojima.

Vettel je prije pauze odradio simulaciju kvalifikacija, odvozivši najprije 1:17.1 na C4 gumama, a kasnije 1:16.8 na C5 gumama, uz ukupno 48 krugova do 13 sati.

Poslijepodne je momčad radila na procedurama koje imaju u nedjelju za vrijeme trkaćega vikenda. Sebastian je alternirao između C2 i C3 komponenti, odvozivši udaljenost cijele utrke od 300 km bez ikakvih problema.

Prije kraja, Nijemac se vratio na stazu na još jednu seriju krugova kako bi skupio još podataka vezanih uz upravljanje bolidom, a do kraja dana je odvozio 145 krugova.

“Ovo je dobar dan po pitanju broja krugova, kao i zbog činjenice da smo prošli kroz program koji smo si zadali,” rekao je Vettel.

“Ne mislim da današnja vremena puno znače jer od svih pet dana današnji uvjeti su bili definitivno najgori. Kiša je preko noći oprala svu gumu koju smo polagali prijašnjih dana, a vjetar je postao puno jači od ranoga jutra, što je otežavalo vožnju.”

“Mislim da smo odradili dobar posao, koncentriravši se pretežno na ono što smo morali odraditi, bez puno razmišljanja o vremenima po krugu.”

“Nećemo imati jasnu sliku do Melbournea, možda čak ni tamo, jer je staza prilično unikatna. Općenito, oduševljen sam kako su prošla testiranja.”

Posljednjega dana testiranja za Ferrari će voziti Charles Leclerc.

Sebastian-Vettel-Ferrari-SF1000-Barcelona-Test-2-Day-2-C4-Pirelli-Photo-Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brawn – ‘Ferrari neće okrenuti situaciju preko noći’

Bivši Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn kaže da Ferrari neće tako lako okrenuti tren…