Sebastian Vettel kaže da i dalje ima želju dokazati da je najbolji vozač na svijetu, ali da to nema potrebu dokazati drugima nego prije svega sebi, nakon nekoliko teških sezona s Ferrarijem i zahtjevne prošle sezone u kojoj ga je zasjenio Charles Leclerc.

Vettel je u Ferrari stigao 2015. i bio jedini vozač koji je te sezone uspio pobijediti Mercedesove vozače Hamiltona i Rosberga, a nakon loše 2016. bez pobjede uslijedile su dvije sezone u kojima se do pola sezone držao u borbi za naslov prvaka.

Ali Mercedesov fantastičan start u 2019. i Leclercova forma Vettela su stavili u drugi plan te je uspio dohvatiti tek dva pole positiona i jednu pobjedu dok je Leclerc osvojio sedam pole positiona i dvije pobjede.

Leclerc je nedavno potpisao novi Ferrarijev ugovor koji mu jamči mjesto u momčadi do kraja 2024., a Vettelov ugovor ističe na kraju 2020.

Na pitanje želi li i dalje dokazati sebi da je najbolji vozač na svijetu, Vettel je odgovorio potvrdno.

“Zato sam tu,” rekao je Vettel za Motorsport-Magazin.

“Želim to dokazati sebi, to mi je najvažnija stvar. Nikad to ne možete dokazati svima, ali to mi nije ni važno. Jesam li dobar ili nisam, nekim ljudima se sviđate, nekima ne. Nemojte ne krivo shvatiti, ne želim zvučati sebično, ali ovo radim zbog sebe.”

“Jako uživam u tome, volim to što radim i jako sam ambiciozan. Želim ostvariti nešto s ovom momčadi, to mi je motivacija i cilj. Želim sebi dokazati da to mogu ostvariti.”

Vettel željan dokazivanja bez obzira na četiri osvojena naslova

Vettel Leclerc Russian GP F1 2019 first part Photo Sky F1

Iako je osvojio četiri naslova s Red Bullom od 2010. do 2013., Vettel ne misli da je s time sve dokazao i da više ne mora osvojiti nijedan naslov prvaka.

“Ne gledam to tako, ne kažem si ‘ah, ovo sam već osvojio, ne moram opet. Ne mislim da će mi bilo koji uspjeh iz prošlosti donijeti neki budući uspjeh. Istovremeno, jako sam privilegiran što sam bio više nego jednom u situaciji da si mogu dokazati da sam najbolji, da mogu pobijediti najbolje i da sam među najboljima.”

“Ali ne budim se ujutro misleći ‘ja sam najbolji’. Znam da postoji puno knjiga koje vam govore kako da razmišljate, ali za mene to ne funkcionira. Ne čitam takve knjige. Ja se ne budim misleći da sam najbolji i nepobjediv. Ja se budim znajući da mogu biti najbolji i pobijediti najbolje.”

“To mi daje izuzetno zadovoljstvo, želim to učiniti i želim to ostvariti ovdje [u Ferrariju]. Pobijediti s ovom momčadi znači mi još više, znam da još nisam uspio, ali želim to učiniti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …