Sebastian Vettel zadovoljan je što je na stazi na kojoj je Ferrari znao da će se mučiti uspio završiti na pobjedničkom postolju, a iako još uvijek nemaju pobjedu ove sezone optimističan je da iz SF90 mogu izvući još performansi i biti konkurentniji na utrkama koje slijede.

Ferrari je u Mađarskoj imao dosad najveći zaostatak za pobjednikom koji je u utrci iznosio više od minutu, a problemi s manjkom downforcea za stazu poput Hungaroringa u utrci su bili još više izraženi jer su zbog njih više trošili gume od svojih suparnika iz Mercedesa i Red Bulla.

Zahvaljujući Bottasovim problemima, koji je oštetio prednje krilo nakon kontakta s Leclercom, i nedovoljno konkurentnom Gaslyju, Ferrarijevi vozači završili su treći i četvrti, a Vettel je prestigao Leclerca zahvaljujući dužoj uvodnoj dionici koja mu je omogućila da u drugoj dionici koristi soft gume.

“Možemo se utješiti činjenicom da smo uspjeli doći do postolja na stazi gdje smo znali da ćemo se mučiti,” rekao je Vettel.

“Jednostavno nismo mogli pratiti brzinu svojih suparnika. Što se tiče strategije, ideja je bila probati nešto drukčije i uspio sam produljiti prvu dionicu na 39 krugova što mi je omogućilo da u drugoj dionici koristim soft gume i budem brži od Charlesa.”

Sebastian Vettel Ferrari Hungarian GP F1 2019 on the podium with trophy Photo Ferrari

“Sad ćemo napuniti baterije i pripremiti se za nove borbe na Spa i Monzi, stazama na kojima očekujemo da ćemo biti konkurentniji. Znamo da u SF90 ima još performansi i da moramo raditi na tome, ali uvjeren sam da imamo prostora za ostvariti bolje rezultate.”

Ferrari je na posljednjih nekoliko utrka donio seriju manjih evolucija i poboljšanja, uključujući bumerang krilo u Mađarskoj ispred bočnih stranica, a iako su poboljšanja radila i pomogla dodati nešto downforcea na SF90, to i dalje nije dovoljno da bi se na ovakvim stazama ugrozilo Mercedes i Red Bull.

“Moramo se poboljšati u zavojima, tu najviše gubimo. S tim dolazi i prednost na pravcu [zbog manjega otpora zraka], ali kad bismo mogli mijenjati jedno za drugo onda bismo to i napravili.”

“Dodajemo manja poboljšanja na bolid, ona su radila, ali nisu dovoljna da bismo se približili [Mercedesu i Red Bullu].

“Radimo na rješavanju tih stvari. Radimo jako naporno, ne nedostaje nam predanosti.”

“Ključ je da ostanemo mirni, odradimo svoju domaću zadaću i pokušamo smanjiti zaostatak koliko god možemo.”

Vettel and Leclerc Ferrari Hungarian GP F1 2019 race Turn 1 Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel i Stroll isprobali novi Aston Martin AMR21

Sebastian Vettel i Lance Stroll odvozili su prve krugove u novom Aston Martinovom F1 bolid…