Sebastian Vettel dobio je tri kaznena boda za incident s Lanceom Strollom na VN Italije kojega je prisilio na vožnju izvan staze, a zbog prethodno skupljenih bodova prijeti mu propuštanje utrke.

Vettel je s četvrtoga startnog mjesta izgubio mjesto od Hulkenberga kojega je ubrzo vratio, ali u brzom zavoju Ascari zahvatio je previše unutarnjeg rubnika, izgubio stražnji kraj i izvrtio se.

Prilikom povratka na stazu Vettel je propustio nekoliko bolida, ali ne i Strolla u Racing Pointu koji je zbog njega morao na šljunak, a kad se Stroll vraćao na stazu prisilio je Gaslyja u Toro Rossu na vožnju izvan staze.

Vettel je dobio kaznu od 10 sekundi mirovanja u boksu, ali i tri kaznena boda što znači da ih sad ima devet u posljednjih 12 mjeseci.

Suci za ozbiljan incident smiju dodijeliti najviše tri kaznena boda, a ukoliko Vettel ponovi incident takve težine na iduće tri utrke imat će 12 kaznenih bodova i morat će propustiti iduću utrku.

Ukoliko Vettel odradi Singapur, Rusiju i Japan bez da skupi tri ili više kaznenih bodova, uoči utrke u Meksiku (25. – 27.10.) će mu se obrisati tri boda koja je prošle godine dobio incidenta s crvenom zastavom na VN SAD-a (21.10.2018.)

Ukoliko dođe Vettelova propuštanja utrke, Ferrari bi vjerojatno pozvao Giovinazzija iz Alfa Romea da ga zamijeni , a Alfa bi Giovinazzija zamijenila ili Ericssonom ili Hartleyem.

Vettel je trenutnih devet bodova skupio na VN Velike Britanije ove sezone kada je udario u Verstappena, u Kanadi gdje se na nesiguran način vratio na stazu ispred Hamiltona, na prošlogodišnjoj VN SAD-a zbog crvene zastave i na ovogodišnjoj VN Italije.

“Suci su pregledali video dokaze i odlučili da je bolid broj 5 napustio stazu u zavoju broj 9 i na nesiguran se način vratio na stazu,” stoji u priopćenju sudaca.

“Time se sudario s bolidom broj 18.”

“Suci su ovaj incident označili kao opasan.”

Suci na VN Italije bili su Garry Connelly, Silvia Bellot, Derek Warwick i Paolo Longoni.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes – ‘Red Bull će osvojiti naslov ako jako brzo ne poboljšamo bolid’

Mercedes smatra da će Red Bull osvojiti naslov prvaka ukoliko brzo ne poboljšaju svoj F1 W…