Svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve smatra da su suci vrlo nedosljednji u svojim odlukama u posljednje vrijeme jer za kontakt vozači nekad ne dobiju ništa, nekad pet, a nekad deset sekundi dok se ujedno pita zašto Verstappen nije kažnjen u Austriji kad je Raikkonen za sličnu stvar tjedan dana kasnije dobio deset sekundi.

Sudačke odluke ponovno su se našle u središtu pozornosti nakon što je u Francuskoj Vettel u prvom zavoju udario Bottasa, obojicu ih poslao na začelje i dobio pet sekundi, a Raikkonen je za sličan prekršaj s Hamiltonom na Silverstoneu dobio deset sekundi kazne.

Raikkonen je tjedan dana prije Francuske, na VN Austrije, bio žrtva Verstappenova udaranja kotačima zbog kojega je izgubio poziciju, a kasnije se pokazalo da je to bila i borba za pobjedu, za što Nizozemac nije kažnjen.

Upravo ta nedosljednost frustrira Villeneuvea koji vjeruje da bi se suci trebali držati jednoga kriterija.

“Ne razumijem zašto 10 sekundi, nekad je pet, nekad je ništa. To je ono što je pogrešno,” rekao je Villeneuve.

“To je utrkivanje. Ne volim kad se kažnjava utrkivanje, to bi trebalo biti za prljavu vožnju, što je druga stvar, ili glupu vožnju.”

schumacher villeneuve jerez 1997

“Oni su odlučili da je to kazna za Lewisa, nalazimo se u Ujedinjenom Kraljevstvu, on se bori za naslov, to vrijedi 10 sekundi. Da je bio Bottas, bilo bi pet sekundi [kao i Francuskoj], o tome se radi.”

“A nekad se dogode stvari kao Verstappenov dodir s Kimijem u Austriji. Zašto to nije kazna? Samo zato jer Kimi nije izletio sa staze? Da je Kimi izletio bi li onda bila kazna?”

“To je ono što je pogrešno – važan je postupak koji se dogodi, ne ono što se dogodi nakon toga.

Villeneuve smatra i da je Hamilton imao sreće što mu se uopće dogodio sudar s Raikkoneom i sve ono nakon toga jer bi u suprotnom bio treći cijelu utrku iza Vettela i Bottasa.

“Da se nisu sudarili, bio bi cijelu utrku treći, ne bi mu se ljudi micali i uništio bi svoje gume. Na kraju je dobro ispalo jer je kasnije ušao u boks pa je na kraju imao pristojne gume u odnosu na Bottasa.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 će pokrenuti će opsežnu istragu Grosjeanove nesreće

Upravljački direktor Formule 1 Ross Brawn najavio je pokretanje opsežne istrage zastrašuju…