Svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve ponovno je bio bez dlake na jeziku te je aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona optužio da glumi Isusa Krista i da je sve što čini zapravo iscenirano.

Hamilton je u Njemačku stigao loše raspoložen, a situaciju je dodatno pogoršao kvar na hidraulici njegova bolida koji ga je prisilio na start s 14. mjesta umjesto s neke od prvih pozicija.

Britanac je isprve odbio poslušati momčad i odmah zaustaviti bolid kako bi se izbjegla daljnja oštećenja, a zatim je gurao svoj bolid uz pomoć redara pokraj staze. Za kraj je nemoćno kleknuo pokraj bolida i u tom položaju ostao neko vrijeme, a nakon kvalifikacija je citirao Nelsona Mandelu.

“Za one koji uživaju vidjeti druge da pate, suosjećam s njima. Štogod se događa u vašim životima da u sebi držite toliko gnjeva i patnje, molim se za vas da to prođe i da vam se počnu događati dobre stvari.”

“Nelson Mandela jednom je rekao – ‘Nismo rođeni s mržnjom u našim srcima, to je nešto što se uči s vremenom. Ali ako možemo naučiti mrziti onda možemo naučiti i voljeti jer je voljeti daleko lakše i prirodnije ljudskom srcu. Bog vas blagoslovio.”

Nakon utrke Hamilton je bio puno bolje raspoložen, sretan zbog jedne od najboljih pobjeda u karijeri, a nije ga spriječilo ni kršenje pravila prilikom ulaska u boks kada je presjekao liniju koja dijeli ulazak u boks od staze, uz objašnjenje sudaca da je riječ o izvanrednoj situaciji pa je samo opomenut.

Hamilton Hockenheim F1 2018 German GP Photo Daimler

Villeneuve je redoviti kritičar događanja u Formuli 1 pa se dva tjedna nakon što je svoju bivšu momčad Williams proglasio mrtvom okrenuo Hamiltonu i njegovom ponašanju u Formuli 1, posebno na prošloj utrci u Njemačkoj.

“On je pomiješao Formulu 1 s Hollywodoom,” rekao je Kanađanin.

“Sve što radi je iscenirano… predstavlja se na društvenim mrežama kao da je Isus.”

“Način na koji je kleknuo pokraj svoga bolida nakon problema u kvalifikacijama izgledalo je kao Kristova patnja.”

“Zatim je tako dramatično gestikulirao na postolju da su svi mogli vidjeti tko je poslao iznenadnu kišu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Grosjean se vratio na stazu i emotivno zahvalio ljudima koji su mu spasili život

Romain Grosjean vratio se na stazu Bahrain International Circuit na kojoj je prošlu nedjel…