Villeneuve o Strollovom privatnom testu – Novac mora imati granice

Svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve kaže da je činjenicu da njegov sunarodnjak Lance Stroll jedini testira između utrka teško progutati i da novac mora imati granice.

Williams i Stroll našli su se na udaru kritika i prije nego je sezona počela zbog sumnji da je Kanađanin dobio mjesto velikim dijelom zbog novca koji donosi u momčad, a ulje na vatru dolila je i nevjerojatna suma od oko 80 milijuna eura koliko je tata Stroll potrošio na sinove pripreme za prvu F1 sezonu.

Mladi Stroll imao je težak početak sezone bez ijednoga boda u prvih šest utrka, ali to se promijenilo u Kanadi gdje je završio deveti dok je u Bakuu je prvi puta pobijedio Massu u kvalifikacijama i u kaotičnoj utrci završio treći, čime je postao prvi Kanađanin na postolju nakon Jacquesa Villeneuvea na Hockenheimu 2001.

Pozornost je ponovno privukla financijska moć koju ima njegov otac Lawrence koji mu je između utrka u Kanadi i Azerbajdžanu omogućio privatni test u Williamsovom FW36 u Austinu koji mu je služio kako bi eksperimentirao s općenitim postavkama bolida primjenjivim i na bolid iz 2017. što je prema tvrdnjama tehničkog direktora Paddyja Lowea Strollu uvelike pomoglo u pronalasku postavki kakve želi.

Jacques Villeneuve nije oduševljen što njegov sunarodnjak zbog očeva novca ima priliku voziti između utrka.

“On je jedini vozač koji testira između utrka,” rekao je Villeneuve.

“To je pomalo teško progutati.”

“Novac mora imati granice, a ovo definitivno izaziva tu tezu.”

“Ali Baku je bila prva utrka gdje se nije borio za goli život iza upravljača.”

“Zapravo je bio prilično opušten, vozio je normalno.”

“Zašto bih to kritizirao? Ali to ne znači da je početak sezone bio dobar.”

Villeneuve je Strollov početak sezone označio ‘patetičnim’, što i dalje misli, bez obzira na uspjehe na posljednje dvije utrke.

“Bodovi u Montrealu su mu pomogli. Nije bio brz, ali kako su svi otpadali on se klonio nevolja, osvojio bodove i to mu je skinulo pritisak s leđa.”

“To se moglo vidjeti u Bakuu. Kad su se svi zabijali jedni u druge, on nije. Da, imao je sreće, ali je bio i brz, nije napravio nikakvu glupost, osvojio je postolje.”

“Prije Montreala sam cijelo vrijeme govorio da mu je start bio patetičan, i bio je.”

“Morate priznati kad niste dovoljno dobri, to je sve. Ne možete reći ‘sjajan je’ kad je sekundu sporiji od Masse.”

Stroll je rezultatima u Kanadi i Bakuu skupio 17 bodova došao na samo tri boda iza momčadskog kolege Masse i nalazi se na 12. mjestu u poretku vozača.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Villeneuve o Strollovom privatnom testu – Novac mora imati granice"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
jKicker
Pretplatnik

Ha ono, ima naravno istine u tom sta kaze ali to je kapitalizam. Takvo nam je drustvo i nece u F1 biti drugacije. Ako nece dobro vozit nece mu ni sva lova svijeta pomoc, tako da zivi bili pa vidjeli.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…