Svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve obrušio se na Sergija Pereza i njegovu vožnju na VN Belgije nazvao agresivnom i prljavom, a smatra da je sramotno što FIA ga nije kaznila za tako opasan incident.

Perez je na Spa dvaput stjerao Ocona uz zid na usponu prema Eau Rougeu – i dok u prvom slučaju nije bilo posljedica osim maloga kontakta prednjim kotačima, drugi incident Pereza je stajao puknuća gume, a Ocona prednjega krila.

FIA se nije odlučila kazniti nijednoga vozača, a Ocon je isprve napao Pereza i nazvao ga je*enim idiotom da bi kasnije izgladili situaciju i dobili upozorenje momčadi da će ih suspendirati ukoliko se sličan incident ponovi.

Villeneuve ne sumnja da je krivica za incident 100% Perezova i smatra da ga je FIA trebala kazniti i time poslati poruku za buduće situacije.

“Nema veze što mu je to momčadski kolega, to se ne smije događati između dvojice vozača, ne smijete dovoditi druge u opasnost,” rekao je Villeneuve.

“Možete prekasno kočiti, pogriješiti, u redu, ali na pravcu ne smijete vrludati, to se ne radi. Smiješno. Komad karbonskih vlakana odletio je izvan staze, možete ozlijediti nekoga u publici. Tome se mora stati na kraj.”

“Takav Perezov potez nije utrkivanje, to je blokiranje. To se ne radi, agresivno je i prljavo.”

Perez se kasnije ispričao Oconu koji je ispriku prihvatio i kaže da je najvažnije da kao momčad krenu naprijed i osiguraju četvrto mjesto, ali Villeneuve vjeruje da je dio krivnje i na FIA-i koja je nekažnjavanjem ovoga incidenta poslala krivu poruku.

“Ovo je najopasnija situacija koju možete učiniti u utrkivanju i to nikad ne kazne u F1,” čudio se Villeneuve.

“Nekad se ljudi zabiju jedni u druge jer zeznu na kočenju i bore se. To se ne bi trebalo kažnjavati, ali oni to kažnjavaju jer je bila nesreća.”

“Ovo je bilo sramotno, da nisu dali kaznu za ovo, posebno jer FIA toliko pritišće sa sigurnošću. Čak i četverogodišnjak to vidi.”

Force India čvrsto drži četvrto mjesto u poretku sa 103 boda, 58 više od petoga Williamsa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo do pobjede na VN Bahraina, Grosjean pobjegao iz gorućega bolida

Lewis Hamilton uvjerljivo je slavio na 15. utrci prvenstva ispred Maxa Verstappena i Sergi…