Pirelli je za prvu utrku sezone u Australiji odlučio donijeti C2, C3 i C4 komponente svojih guma za suho – pogledajmo kakve su karakteristike staze Albert Park za gume i koja ograničenja je Pirelli postavio pred momčadi ovoga vikenda.

Zbog sigurnosti Pirelli propisuje minimalne statičke tlakove za gume kojih se momčadi moraju držati cijeloga vikenda, a talijanski proizvođač guma zadržava pravo da te granice pomakne i tijekom vikenda ukoliko smatraju da za to postoji opravdan razlog.

Za VN Australije Pirelli propisuje minimalne tlakove za prednje gume od 1.5525 bara i 1.3455 bara za stražnje gume.

Što se tiče nagiba kotača, Pirelli propisuje maksimalan nagib od -3.75 stupnjeva za prednje i -2.00 stupnja za stražnje gume.

Staza je zbog relativno glatke površine nježna prema gumama, čemu pomaže i konfiguracija zavoja s manjkom zavoja dugoga radijusa koji gume opterećuju tijekom dužeg perioda.

2019 F1 Australian GP Pirelli tyre and track data

“Naše C2, C3 i C4 komponente ove godine su otprilike slične kao i prošlogodišnje medium, soft i ultrasoft komponente,” potvrdili su iz Pirellija.

“To bi vozačima trebalo omogućiti da pritišću od početka do kraja svake dionice.”

“Nakon vrlo produktivnoga testa u Barceloni, zadovoljni smo da su naše gume na putu da zadovolje brojne postavljene ciljeve kao što je degradacija i duljina dionica, ali to ćemo tek vidjeti u Australiji.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…