Sergio Perez u Racing Pointu postigao je najveću brzinu u prvim kvalifikacijama sezone u Australiji dok je Mercedes dominirao u sva tri sektora staze Albert Park – pogledajmo tko je postigao najveće brzine na pojedinim dijelovima staze i tko je bio jak u kojem sektoru.

Perez je u Racing Pointu RP19 postigao najvećih 322.5 km/h na startno ciljnom pravcu što je samo 0.1 km/h brže od Giovinazzija u Alfa Romeu, a vrlo brzi bili su i vozači Toro Rosso Honde koji su zauzeli treće i četvrto mjesto na mjerenju brzine na tom mjestu.

Razlika između najbržeg Pereza i najsporijeg Kubice iznosila je 7.9 km/h, a trećeplasirani iz kvalifikacija Vettel bio je drugi najsporiji na ovom mjerenju brzine.

MAPA STAZE ALBERT PARK

Australian GP Albert Park F1 2018 circuit map 3 DRS zones

NAJVEĆE BRZINE

2019 Australian GP Qualifying session top speed Photo FIA Edited by MAXF1net

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Mercedes je postavio dva najbolja vremena u svakom od tri sektora staze u Melbourneu, a Hamilton je bio brži od Bottasa u prvom i trećem sektoru dok je Finac bio brži u drugom sektoru i to s većom prednošću nego što ju je imao Hamilton u prvom i trećem.

Vettel je najviše gubio u prvom i trećem sektoru, po otprilike tri desetinke sekunde, a u najdužem trećem sektoru izgubio je otprilike jednu desetinku u odnosu na Mercedesove vozače.

Grosjean je bio najbrži u prvom i drugom sektoru od vozača koji ne voze za vodeće tri momčadi, a u trećem sektoru najbrži je bio Magnussen, tri tisućinke ispred Grosjeana.

2019 Australian GP Qualifying session best sector times Photo FIA Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …