Izvršni direktor korporacije koja upravlja VN Australije Andrew Westacott potvrdio je da će se prva utrka F1 sezone 2020. u Melbourneu sigurno održati unatoč rastućoj prijetnji korona virusa.

Koronavirus već je odgodio jednu utrku u ovogodišnjem kalendaru, VN Kine, za koju se još uvijek traži odgovarajući termin u kasnom dijelu sezone, ali zbog širenja virusa pod upitnikom su i neke druge utrke.

Ali vodstvo VN Australije potvrdilo je da prva utrka sezone nije upitna.

“Spremamo se za 25. utrku Formule 1 u Melbourneu,” rekao je Westacott.

“Završni detalji se stavljaju na stazu, F1 teret i osoblje stižu idućih dana i veselimo se otvoriti vrata javnosti u četvrtak 12.3.”

“Zdravlje i sigurnost svih na VN Australije 2020. je najvažnije, imamo snažne zdravstvene, sigurnosne i hitne mjere na svakom događaju na kojem radimo i surađujemo sa zdravstvenim agencijama i vezanim vladinim i hitnim službama kako bi se nosili s ovim probemom.”

“Nastavit ćemo blisko pratiti situaciju uoči utrke, u ovom trenutku ne vidimo indikacije da će doći do dodatnih zabrana putovanja niti da neka F1 momčad neće stići na utrku.”

“Formula 1 ponovno je potvrdila da će se VN Australije održati i veselimo se poželjeti dobrodošlicu njima i momčadima u Melbourneu.”

Zdravstveni odjel australske vlade potvrdio je da na današnji dan (ponedjeljak) postoji 29 slučajeva korona virusa u Australiji.

“Petnaest od tih slučajeva su se oporavili, a preostali slučajevi su u stabilnom stanju.”

“Deset slučajeva su povezani s kruzerom Diamond Princess, a svi su se ljudi vratili svojim kućama na medicinski tretman.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…