Pirelli je u Austriji s ultrasoftom, supersoftom i softom, zahvaljujući višim temperaturama, postigao ono što ciljaju na svakoj utrci, a to je da vozače prisile ili na dva zaustavljanja u boksu ili da moraju paziti na svoje gume ukoliko žele ići samo jednom u boks.

Rani virtualni sigurnosni automobil, koji je izašao zbog Bottasova odustajanja, odredio je strategije većine vozača osim Hamiltona, Magnussena, Ericssona, Pereza i Sirotkina koji nisu ušli u boks u 15. krugu.

Mercedes je priznao da su napravili veliku pogrešku koja ih na kraju nije koštala jer su ionako odustali s oba bolida zbog tehničkih problema, što se nije dogodilo već godinama, a posljednje dvostruko odustajanje imali su na VN Španjolske 2016.

Jedno zaustavljanje i dalje je bilo najčešće pa je prvih 11 vozača utrku završilo sa samo jednom promjenom guma.

Najdužu dionicu na soft gumama, na kojima je većina vozača završila utrku, odvozili su Verstappen, Raikkonen i Vettel koji su ujedno i zauzeli prva tri mjesta na utrci, a odvozili su čak 56 od 71 krugova (78.87%).

Hartley je u Toro Rossu odvozio tek dva kruga manje na supersoftu (76.06%), a na ultrasoftu je najduže izdržao Magnussen u Haasu (39.44% utrke).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton posljednjim krugom pobijedio Bottasa za pole position za VN Portugala

Lewis Hamilton u posljednjim je sekundama kvalifikacija za VN Portugala odvozio najbrži kr…