Vozači Ferrarija odabrali su najmanje najmekših dostupnih guma za VN Austrije među vozačima vodeće tri momčadi, a Charles Leclerc odabrao je najviše setova medium guma od svih vozača.

Pirelli je za VN Austrije, devetu utrku ove sezone, odabrao tri srednje mješavine svojih guma za suho (C2, C3 i C4), što je peti puta na prvih devet utrka da su se odlučili za takav odabir.

Vozači su birali jedan ili dva seta najtvrđih C2 guma, C3 gume birali su od dva do pet setova, a najmekše C4 gume vozači su birali od sedam do devet setova.

Samo su vozači Ferrarija i Racing Pointa uzeli sedam setova crvenih guma, a ostali su birali osam ili devet setova. Verstappen je uzeo jedan set softa manje od Gaslyja (i jedan set mediuma više), a Leclerc ima jedan set mediuma više od Vettela (i jedan set harda manje).

Hamilton i Bottas oboje su uzeli po devet setova softa, ali Bottas se odlučio za samo jedan set harda dok Hamilton ima jedan set mediuma manje od momčadskog kolege.

Vozači po jedan set najmekše komponente C4 moraju čuvati za Q3 (koji se smije koristiti u utrci ukoliko se vozač ne plasira u Q3), a po jedan set preostale dvije komponente mora se čuvati za utrku (jedan od njih se mora koristiti u utrci u slučaju suhe utrke).

ODABIR GUMA ZA VN AUSTRIJE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …